ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Именничка празнува с песен

27.12.2013

На днешният ден ще ви срещнем с една именничка, за която обаче всеки ден е празник.Това е народната певица Станка Янчева. Откърмена с народната музика от 18 годишна тя не спира да пее и да слави българският бит и култура. Талантът й се предава и през поколенията, а нейни последователи са внуците й.

Лукойл не пощади бургазлии и по Коледа

Лукойл не пощади бургазлии и по Коледа

ДПС поиска прекрояване на българската история

ДПС поиска прекрояване на българската история
Навръх Рождество антибългарската партия ДПС с поредна провокация. В Кирковско почетоха жертвите на възродителния процес. Върхушката на ДПС, не пропусна да агитира електората си за следващите избори, като спекулативно го заплаши с нов възродителен процес и бедност.Чуха се и призиви за прекрояване на българската история.

Студенти от чужбина протестираха срещу кабинета "Орешарски"

 Студенти от чужбина протестираха срещу кабинета
Хиляди български студенти от чужбина и протестиращи срещу кабинета "Орешарски" поискаха оставката на правителството на БСП, ДПС и АТАКА. Протестът се състоя пред сградата на Българска народна банка и бе организиран във Фейсбик под мотото Прибираме се за оставка.

Протест срещу правителството на Орешарски

 Протест срещу правителството на Орешарски
Стотина души протестираха във Варна. Хората настояват правителството незабавно да подаде оставка. Сред протестиращите бяха предимно студенти, прибрали се при своите близки за празниците. Те организираха шествие, което продължи с викове Оставка пред централата на ДПС.

Варненци протестираха пред централата на ДПС

 Варненци протестираха пред централата на ДПС
В Бургас - около 50 души се събраха на протест срещу правителството на Пламен Орешарски. Около час продължиха скандиранията за оставка пред часовника до общината, след което протестиращите се отправиха по улица Богориди и стигнаха до терасата на Морското

Почина един от пострадалите работници в "Лукойл Нефтохим Бургас"

 Почина един от пострадалите работници в
Валентин Стоянов - най-тежко пострадалият работник от Лукойл Нефтохим Бургас е починал. Това съобщиха от болницата във Варна. Стоянов бе с 45 процента изгаряния след инцидент на 13 декември, когато той и негов колега са поразени от високоволтово напрежение по време на ремонти в рафинерията.

Статистиката на "Пирогов" след празниците

 Статистиката на
Шестима души са приети с алкохолно натравяне в Пирогов през празничните дни. Най-тежко е положението на тинейджърка с 1.7 промила алкохол в кръвта. Това съобщиха на пресконференция от спешния център в

Няма да има парк в кв. “Възраждане", терените били частни

 Няма да има парк в кв. “Възраждане
Исканият от хиляди жители на варненския кв. „Възраждане“ парк няма как да бъде реализиран, тъй като терените били частни. Това заяви кметът на Варна Иван Портних след запитване от страна на ТВ СКАТ. Оказа се обаче, че собствеността на имотите не пречи на мястото да бъде реализиран проект за изграждане на социални жилища, където хората се опасяват,

Нормативни проблеми и липса на пари спират желаещите да бъдат доброволци

 Нормативни проблеми и липса на пари спират желаещите да бъдат доброволци
Бюрократични проблеми и слабо финансиране пречат на развитието на доброволческите отряди за реагиране при кризи в България. В почти всички по-големи общини щатовете на обучените граждани, които могат да помагат при кризи е в пъти по-малък от

Чудото на Рождество Христово

 Чудото на Рождество Христово
Чудесата на християнството по българските земи и светите места, където традициите се пазят ревностно. Вярата, която е спасила българския народ от потурчване. За оцеляването на рода ни чрез силната вяра в Бог – това бе темата на предаването „Паралакс”, с водещ Валентин Касабов.