ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Едуард Налбантиян призова Турция за диалог без предварителни условия

05.04.2009

Намиращият се в Истанбул за участие във втората среща на форума "Алианс на цивилиз-циите" Министър на външните работи на Армения Едуард Налбантиян е заявил пред кореспондент на агенция "Медиамакс",че опитите на Турция да прави връзка между проблема с Нагорни Карабах и турските твърдения за същността на събитията от 1915 г. и да представя тази взаимна зависимост като предварително условие за нормализирането на отношенията няма да бъде от полза заводене на диалог, който да зачита взаимното разбиране и интересите на всяка от страните. Според Налбантиян,турските власти нямали основание да обвързват началото на процеса на разговори с положението в Нагорни Карабах,тази промяна в позицията на Турция измествала първоначално декларираната готовност за хода на диалога,когато въобще не е ставало дума за Нагорни Карабах. Министърът добавил, че много държави и международни организации вече официално са приели като своя позицията на Армения за характера на събитията през 1915 г.и това се посреща с разби ране и одобрение от страна на неговото правителство и на неговия народ.Налбантиян предупредил, че ако турското ръководство продължава да прави подобни изявления,Армения ще ги оценява като опит за спъване на положените досега усилия и ще си направи съотвения извод доколко са открити и искрени лансираните турски призиви за продължаване на процеса на затопляне.

2

2

5

5

Годишна конференция на НАТО

Годишна конференция на НАТО
Борбата със световния тероризъм и нормализиране на отношенията с Русия. Това са двете основни теми, които се обсъждат на започналата годишна конференция на нато. Тя е съпроводена с протестни

Деца осмиват пороците на съвремието

Деца осмиват пороците на съвремието
Латино-сериали, скъпи коли и красиви жени.това е светът на... децата в България. Защо Червената шапчица и Пепеляшка излязоха от бита на малките. Отговорът се опитва да даде детски спектакъл в Поморие.

Ще строят върху ски пистите над Пещера

Ще строят върху ски пистите над Пещера
Скандален проект ще унищожи ски- писта в курортното селище “Свети Константин” до Пещера. На нейно място започва строителство. Решението е на кмета на града Стилиян Версанов.

Внимание, кърлежи!

Внимание, кърлежи!
15 души вече са ухапани от кърлежи във Варна. Специалисти съветват всеки, който е бил сред природата да се проверява за кръвосмечещи. Тяхното нашествие започна и ще продължи до края на лятото.

Лек автомобил събори уличен стълб

Лек автомобил събори уличен стълб
Лек автомобил изби уличен стълб на улица в Бургас. Колата е карана от жена, която не могла да вземе завой на булевард “Стефан Стамболов”. При инцидента за молко да пострадат пешеходци.

Нови разкрития за операция срещу турските ислямистки организации

Нови разкрития за операция срещу турските ислямистки организации
Нови разкрития и подробности за мащабната операция срещу турските ислямистки организации в Германия и Белгия. С решение номер 1067/09 от 12.02.2009 Съдът в Мюнхен определя по следния начин същността и целите на ръководените от Ибрахим Ел-Зеят,Оуз Ючюнджю и Али Къзълкая турско-ислямски структури в Германия: "Дейността на въпросните

АТАКА - единствената алтернатива за управление на България

АТАКА - единствената алтернатива за управление на България
Два месеца преди изборите все повече патриоти се включват в редовете на партия АТАКА. Волен Сидеров връчи партийните книжки на новите членове от Разград. Той припомни, че членството им в АТАКА е мисия и работа за благото на

Уволниха зам. кмет заради разкрития по случая Белнейски

Уволниха зам. кмет заради разкрития по случая Белнейски
Уволниха заместник-кмета на Пещера заради разкрития по повод смъртта на сестрите Белнейски. Атанас Стоилов коментира уволнението си като политическо разчистване на сметки, преди изборите.