Тази телевизия работи с грижа за България
Начало Предавания НФСБ Филми Музика Новини Програма Реклама Избори ЕП 2019 За нас Сателитно покритие
Започват полетни тестове на турски безпилотен самолет.
Започват полетни тестове на турски безпилотен самолет.22.04.2009г.
Преди 6 години специализираната фирма за военна електроника и търговия с военна продукция "Вестел" от холдинговата група "Зорлу" пристъпи към разработката и производството на първия турски безпилотен разузнавателен апарат.Проектът беше възложен на Дирекцията за научно- развойна и проектантска дейност с ръководител инж.Ихсан Алкъм.

На 20.04.2009 Изпълнителният директор на "Вестел" Йомер Юнгюл официално обяви, че опитните образци били готови за провеждане на наземни и летателни изпитания, планирани за края на април т.г. в района на гр.Ефес.За разработката и производството на прототипа са били инвестирани почти 20 млн. щ.д.Според Юнгюл, турския самолет бил с по-добри характеристики в сравнение с произвеж даните в САЩ и Израел аналози и с него фирмата щяла да участва в обявения за м.май 2009г. търг на Министерството на отбраната.

Самолетът можел да лети на височина до 16 хиляди фута в продължение на 12 часа и да се призе мява по корем, без да ползва специална площадка или писта.Маршрута на движение и координатите на избраните цели предварително се вкарвали в паметта на автопилота и в същото време насочва нето на апарата можело да се контролира и да се променя ръчно от наземен оператор.Бордовата фото и видеоапаратура била в състояние да изпраща изображения на обекти, отдалечени на раз стояние до 10 клм.Тези възможности за наблюдение и летателните характеристики на самолета го правели привлекателен и удобен за ползване както за военни цели, така и за изследване на горски пожари, на замърсяване на околната среда, състоянието на реколтата, при наводнения и др. Счита се, че активното използване на самолета от турската армия, ако той бъде избран и приет на въоръжение, ще има като основна цел откриването и проследяването на движението и на укри тията на кюрдските партизани както в Турция, така и в планинските райони на Северен Ирак.
В момента по СКАТ
03:00 - “Директно за култура " с водещ Любомир Захариев /повторение/
 
Следва ...
05:00 - “Паралакс” – публицистично предаване /повторение /
Още новини
България Балкани НФСБ СКАТ Свят
Архив
април
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930