Тази телевизия работи с грижа за България
Начало Предавания НФСБ Филми Музика Новини Програма Реклама За нас Сателитно покритие
Започват полетни тестове на турски безпилотен самолет.
Започват полетни тестове на турски безпилотен самолет.22.04.2009г.
Преди 6 години специализираната фирма за военна електроника и търговия с военна продукция "Вестел" от холдинговата група "Зорлу" пристъпи към разработката и производството на първия турски безпилотен разузнавателен апарат.Проектът беше възложен на Дирекцията за научно- развойна и проектантска дейност с ръководител инж.Ихсан Алкъм.

На 20.04.2009 Изпълнителният директор на "Вестел" Йомер Юнгюл официално обяви, че опитните образци били готови за провеждане на наземни и летателни изпитания, планирани за края на април т.г. в района на гр.Ефес.За разработката и производството на прототипа са били инвестирани почти 20 млн. щ.д.Според Юнгюл, турския самолет бил с по-добри характеристики в сравнение с произвеж даните в САЩ и Израел аналози и с него фирмата щяла да участва в обявения за м.май 2009г. търг на Министерството на отбраната.

Самолетът можел да лети на височина до 16 хиляди фута в продължение на 12 часа и да се призе мява по корем, без да ползва специална площадка или писта.Маршрута на движение и координатите на избраните цели предварително се вкарвали в паметта на автопилота и в същото време насочва нето на апарата можело да се контролира и да се променя ръчно от наземен оператор.Бордовата фото и видеоапаратура била в състояние да изпраща изображения на обекти, отдалечени на раз стояние до 10 клм.Тези възможности за наблюдение и летателните характеристики на самолета го правели привлекателен и удобен за ползване както за военни цели, така и за изследване на горски пожари, на замърсяване на околната среда, състоянието на реколтата, при наводнения и др. Счита се, че активното използване на самолета от турската армия, ако той бъде избран и приет на въоръжение, ще има като основна цел откриването и проследяването на движението и на укри тията на кюрдските партизани както в Турция, така и в планинските райони на Северен Ирак.
В момента по СКАТ
16:00 - Първото благо /повторение /
 
Следва ...
17:00 - Класическа музика
Още новини
България Балкани НФСБ СКАТ Свят
Архив
юни
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930