ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Обща декларация на Външните министерства на Турция, Армения и Швейцария.

23.04.2009

През нощта на 22 срещу 23 април т.г. турското МВнР едностранно разпространи декларация за договорената с Армения "пътна карта", касаеща бъдещето на двустранния диалог с Армения.То зи прибързан акт на Турция, имащ характер на спешно политическо послание, адресирано преди всичко до американската администрация предвид очакваното обръщение на Барак Обама на 24 април, предизвика недоумение и недоволство както в Армения, така и в Азербайджан. Като опит да бъде изгладен и омаловажен турския демарш се приема повторното обнародване на същия текст, този път от името на Външните министерства на Турция, Армения и Швейцария. Както е известно, Швейцария е посредник и домакин на конфиденциални дипломатически и експерт ни консултации между Турция и Армения и само демонстративното отсъствие на Президента на Азербайджан Хайдар Алиев провали замислената от САЩ в Истанбул на 07.04.2009г. тройна нео фициална среща с участието на Министъра на външните работи на Швейцария Мишлен Калми-Рей. В съвместната декларация се посочва, че Турция и Армения били постигнали съгласие за широка та рамка, която като"пътна карта" ще определя нормализирането на двустранните отношения при зачитане на интересите на всяка от страните.Тази "пътна карта" гарантирала почвата и условията за оптимизъм и положително развитие на процеса.Декларираното взаимно разбиране и желание за напредък в преговорите, подържането на добросъседски отношения и на взаимно уважение ще ли да бъдат принос към мира, сигурността и стабилността в региона.

2

2

5

5

Кой и защо унищожи личния поверителен архив на Тансу Чилер?

Кой и защо унищожи личния поверителен архив на Тансу Чилер?
На 19.04.2009г. вечерта в Командването на жандармерията в градчето Гьолбашъ,намиращо се на около 30 клм. от Анкара, бил получен сигнал за пожар в района на едноименното езеро, предизвикан от горенето на голямо количество хартия.Пристигналите на мястото на инцидента екипи на жандар мерията и представители на прокуратурата установили, че с камион

Открит урок по Вероучение

Открит урок по Вероучение
Партия АТАКА в Бургас чества годишнина от участието си в политическия живот на България. Отстояване на българските традиции и националните интереси е основното в работата на патриотите.

Туберкулоаза сред лекарите

Туберкулоаза сред лекарите
Лекарите от белодробната болница във Варна са в паника заради опасност от зараза с туберкулоза. Причината е, че медицинското заведение е пред фалит и няма пари дори за дезинфекция.

АТАКА откри нов клуб във Велико Търново

АТАКА откри нов клуб във Велико Търново
Нов клуб на партия АТАКА беше открит във Велико Търново. Волен Сидеров преряза лентата и призова търновци да участват във връщането на България в ръцете на истинските българи.

Горна Оряховица празнува Великден с АТАКА

Горна Оряховица празнува Великден с АТАКА
Не сме във война а страната ни е като след бомбардировки. До тук ни докараха в мирно време родните управници. Тъжната констатация напарави Волен Сидеров. Лидерът на родолюбците и представители на партията посетиха Горна

Протест срещу петролопровода

Протест срещу петролопровода
Жители на Поморие протестираха в София срещу петролопровода Бургас - Александруполис. Ако тръбата мине през Черноморието ще погребе туризма основният поминък на хората.

Годишнина от влизането на АТАКА в политическия живот


Годишнина от влизането на АТАКА в политическия живот

Хотелиери излязоха на протест

Хотелиери излязоха на протест
Хотелиерите в Слънчев Бряг се вдигнаха на бунт. Те блокираха пътя за Варна. Собствениците настояват държавата най-сетне да реши наболелия проблем със собствеността на алеите в курорта.