ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Предстояща среща Лавров-Давутоглу във Вашингтон.

07.05.2009

Руският Външен министър Сергей Лавров замина за САЩ, където го очаква твърде натоварена и разнообразна програма.Предвидена е среща с Президента на САЩ, на която щели да бъдат обсъ дени актуални въпроси за положението в Кавказ, Близкия изток и Афганистан, разполагането на елементи от ПРО в Чехия и Полша и др.С тази среща фактически започвала техническата и прото колната подготовка на планираната през м.юли 2009г. визита на Обама в Русия.На 11 май Лавров ще ръководи специалната среща на министрите на външните работи на страните-членки на Съве та за сигурност на ООН, посветена на кризата в Близкия изток.За участие е поканен и турският Външен министър Ахмет Давутоглу.Според информация на Постоянното представителство на Русия в ООН, договорената среща Лавров -Давутоглу била наложителна предвид очакваната с интерес среща Ердоган-Путин, планирана за 16 май.Основна тема на разговорите във Вашинг тон и Москва представлявали турско-руските икономически отношения, новото развитие на криза та в Кавказ, бъдещето на енергийните коридори, участието на Русия в проекта за първата турска АЕЦ и т.н.Във Вашингтон Лавров ще открие изложба, чиито експонати представляват пълна ко лекция от подаръците, изпращани от Османските султани и Иранските ханове на руските царе и императори.Изложбата е под патронажа на Президента Медведев и е спонсорирана от "Лукойл". Очаквало се изложбата да бъде използвана като повод за нова поредица от руско-турски срещи и да бъдат договорени общи културно-исторически инициативи както в Турция и Русия, така и в трети страни.

2

2

5

5

Преговорите за отвлечените българи в Сомалия са във финална фаза

Преговорите за отвлечените българи в Сомалия са във финална фаза
Преговорите със сомалийските пирати, които отвлякоха 16 български моряци са във финална фаза. Откупът е трябвало да бъде платен тази нощ, но по неясни причи това не е станало.

Малки художници


Малки художници

Конференция на АЮИАН за свинския грип

Конференция на АЮИАН за свинския грип
На двудневна конференция в тайландската столица Банког беше обсъдено разпространението на свинския грип в Югоизточна Азия.

Четвърти тур на парламентарните избори в Индия


Четвърти тур на парламентарните избори в Индия

Бургас казва "Сбогом" на писателя Тольо Апостолов

Бургас казва "Сбогом" на писателя Тольо Апостолов

Гергьовден във Варна

Гергьовден във Варна
Днес Българската православна църква отбелязва Гергьовден. Това е денят, в който се чества Свети Георги Победоносец. 6 май е обявен и за официален празник в България, както и за Ден на храбростта и празник на Българската армия. С военен ритуал и освещаване на бойните знамена беше отбелязан празника в

Гергьовден в Лозенец

Гергьовден в Лозенец
Лозенец чества 85 години от създаването си. Десетки жители запалиха свещи и се помолиха на закрилника на селото Свети Георги.

Рибарите почетоха Свети Георги

Рибарите почетоха Свети Георги
Рибарите днес не излязоха в морето. Те почетоха Свети Георги с курбан и се помолиха за богат улов.