ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Българският посланик в Анкара ще бъде викан за обяснение.

28.06.2009

При посещението си в Германия турският държавен министър Фарук Челик, който отговаря за турски те граждани в чужбина, провел среща в сградата на Генералното консулство в Кьолн с представите ли на т.н. "турски неправителствени организации". Разговорът започнал с негово изявление, преди звикано от потока въпроси за "поведението на българските власти и сигурността на пътуващите транзит турски граждани" във връзка с последния инцидент на магистрала "Тракия". Министърът уве рил своите събеседници, че въпроса е много сериозен и няма да остане без последствия. Като пър ва мярка обещал, че веднага след завръщането си в Турция щял да "покани на разговор" българския посланик в Анкара и да постави въпроса за обирите и сигурността на пътуващите турски граждани с цялата му сериозност и щял да поиска гаранции това повече да не се случва. Веднага след тази инициатива той щял да поиска свикване на извънредно заседание на правителството, на което ще представи подробна информация по въпроса с предложения за спешни мерки. Възможно било по съ щото време и Премиера Ердоган по своя линия да интервенира пред българската страна. Оплаква нията за непрекъснат тормоз, като искане на рушвет например, не правели чест на България като страна-член на ЕС и Турция имала правото да настоява България да се държи като Европейска дър жава. На срещата Фарук Челик направил впечатляващото съобщение, че се подготвя указ за създа ване на Държавен Комитет за работа и връзки с турците в чужбина, който щял да работи в тясна координация с МВнР и с Турската агенция за сътрудничество и развитие ( TIKA ). От поканените на срещата фондации и дружества прави впечатление присъствието на Главния секретар на радикална та ислямска организация IGMG ( Ислямска общност "Национален възглед"), Оуз Ючюнджю. Заедно с още няколко видни активисти, между които лидера на Европейската структура на "Мюсюлмански братя" Ибрахим Ел-Зайят, който е женен за племеницата на Неджметтин Ербакан, Ючюнджю беше задържан от немските власти за "проповядване на шериат и връзки с ислямски терористични групи". Очевидно той е бил освободен и затова е присъствал на срещата в Кьолн.

2

2

5

5

Протест срещу строеж

Протест срещу строеж
Поредната жилищна кооперация в Бургас ще се появи скоро само на сантиметри от съседен блок. Разрешението за строеж е издадено от старата управа на Бургас. Сега строителите са заграбили и общинска

Табела закрива светофар

Табела закрива светофар
Нови указателни табели поставиха във Варна. Вместо да помагат обаче те пречат на шофьорите. На кръстовището пред пощата светофарът е скрит зад табелата, а объркването е пълно.

Среща на ОССЕ

Среща на ОССЕ
Среща за сигурността в Европа се провежда в Гърция. На неофициалната среща, която започна снощи с вечеря, присътват външните министри на 56-те страни от организацията за сигурност и сътрудничество в Европа

Турска статистика за браковете на малолетни момичета.

Турска статистика за браковете на малолетни момичета.
Неправителствена организация, регистрирана като "Платформа на гражданското общество в Чубук" ( град Чубук е околийски център близо до столицата Анкара ), оповести резултатите от своята анке та, според които през 2008г. от всички официални семейни бракове, сключени съгласно закона, 20% касаят момичета на възраст под 18 години и против тяхната воля.

Опасни треви

Опасни треви
Междублоковите пространства в Кърджали са обрасли с треви, а боклуците са обичайна гледка. Въпреки многократните сигнали на граждани до общината купчините отпадъци си стоят. От почистващата фирма твърдят, че редовно извозват боклуците от

Гробище превърнато в змиярник

Гробище превърнато в змиярник
Подобен проблем и в Гюльовца. Гробището в несебърското село е превърнато в змиярник. Заради високите треви хората се страхуват да ходят там.

Няма плажове без наемател в Приморско

Няма плажове без наемател в Приморско
Всички плажове в Приморско имат стопани и работят нормално. Осигурена е безопасната почивка на плажуващите с достатъчно на брой спасители.

Ученици ангажират лятна си ваканция с полезни занимания

Ученици ангажират лятна си ваканция с полезни занимания
Как децата от Кърджали да не скучаят през лятната ваканция. За това се грижат от детския комплекс в града. За да ангажират свободното време на учениците им организират различни занимания.