ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Първи резултати от гласуването в някои секции в Турция.

06.07.2009

По данни на източници от изселническите дружества, при предварителните разговори в навечерие то на изборите представителите на ДПС са уверили медиите посредством каналите на своите връз ки в Турция, че очакват почти 150 хиляди гласа. Пристигащите от секциите вчера съобщения показв али, че още на обяд бюлетините били на привършване и от нашите консулства било поискано спеш но да бъдат доставени нови бройки. В околия Гебзе ( вилает Коджаели ) били регистрирани и гласу вали около 6000 изселници, които дали своя избор за ДПС. По този повод областният председател на Дружеството за култура и солидарност с Балканските турци Бюлент Карагьоз изразил публично задоволството си от изключително активното и масово гласуване. Подобно било положението и в околия Сердиван ( вилает Сакаря ), където имащите право на глас 6000 изселници участвали масо во в изборите. Местният ръководител на Дружеството Ердинч Билялоглу, както и неговият колега в Ялова Лютфи Йозгюр изразили своята признателност на "сънародниците" с двойно гражданство за проявения ентусиазъм и за подкрепата им на призивите за изборен успех. В информациите за вче рашните избори обаче няма и дума за инцидента с конфискуваните 50 кг. хероин и списъците с име ната на изселниците, които е трябвало да гласуват в България. Както стана известно, цялата прес тъпна схема е била разработена и ръководена точно от цитираната по-горе изселническа организа ция в гр. Гебзе.

2

2

5

5

Борова гора се превърна в сметище

 Борова гора се превърна в сметище

Резултатите от изборите в Бурса.

Резултатите от изборите в Бурса.
Според данни на Федерацията на Балканските изселници с председател проф.Емин Балкан, в изби рателния окръг Бурса вчера са били разкрити 29 секции. Общо са гласували 23.531 души, като подадените за ДПС гласове били 23.164. Ръководството на Федерацията "Бал-Гьоч" поздравява живущите в Турция двойни граждани и благодари на "сънародниците" за

За какво гласуват бургазлии

За какво гласуват бургазлии

Висока избирателна активност по Южното Черноморие

Висока избирателна активност по Южното Черноморие
Имаме информация за избирателната активност в Бургаска област. От районната избирателна комисия дадоха пресконференция.ето данните.

Валери Симеонов гласува в Меден рудник

Валери Симеонов гласува в Меден рудник

Изборният ден към 17 часа

Изборният ден към 17 часа

Избирателна активност

Избирателна активност

Турци гласуват ударно в Турция

Турци гласуват ударно в Турция
Tурци гласуваха ударно в Турция за Български парламент. Там работят 123 секции.