ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Испания доказа, че уважава международното право.

18.07.2009

На 08.07.2009г. първи и единствени съобщихме за провала на Турция в опитите да бъде ангажира но европейското обществено мнение и да занимава суверенни държави със своите вътрешни пробл еми по повод искането за екстрадиране от Испания на "опасния терорист" Ремзи Картал, бивш депу тат и признат в Брюксел като интелектуалния посланик и защитник на правата на кюрдския народ. Очакваното до края на месеца решение на Националния испански съд излезе много бързо, след ка то прокурорът по делото за съдбата на Картал пледира за освобождаването му. Турция беше зало жила на очакването, че може би нейните номера пред Испания "ще минат" заради чувствителността на Мадрид към проявите на баските и след бомбените атентати на гарата в столицата, и да принуди Испания да сложи знак на равенство между класическите прояви на международния тероризъм и по литическата дейност в Европа на такъв признат правозащитник и интелектуалец като Ремзи Картал. Тази примитивна политическа и пропагандна логика дава отговор на въпроса защо по-рано Анкара не поиска същото от страни като Белгия, Англия, Дания, Холандия, Русия и др., където Картал се радва на гостоприемството и уважението на властите и неговите пътувания и престои в цяла Евро па не бяха тайна за никого. Окончателното решение на Испанския национален съд от 16 юли 2009г. попари надеждите на Турция и показа, че в Испания уважават европейските стандарти за правата на човека и принципите на международното право и този пример трябва да послужи за урок както на Турция, така и на някои турски "лобисти и послушници" в нашите компетентни служби, когато става дума за удовлетворяване на турски поръчки от подобен характер.

2

2

5

5

Полицията мълчи за бития оператор

Полицията мълчи за бития оператор
Шефовете на поморийския паяк, чийто служител удари оператор на телевизия СКАТ, отричат за побоя. Полицията също прикрива виновника и отказва информация по случая.

Бунт срещу паяка

Бунт срещу паяка
А ето как се стигна до тук. Разгневени туристи потърсиха репортерите на телевизия СКАТ за да се оплачат от работата на паяка в Поморие. Според тях той е вдигнал колите им неправомерно. Още разкрития по случая ще видите в предаването “Паралакс”- събота от

Похитителите на Стоянов остават в ареста

Похитителите на Стоянов остават в ареста
Похитителите на шефа на фирма “Гранити” Стоян Стоянав остават в ареста. Това реши Бургаският апелативен съд с мотива, че двамата обвиняеми са опасни за обществото.

Заличават тракийски могили

Заличават тракийски могили
Багери ще минат през тракийски могили на три хиляди години. Ункалните исторически паметници се намират до ямболското село Кабиле. Наш екип провери сигнал за разруването им.

Събарят опасни сгради

Събарят опасни сгради
Община Кърджали пък събаря три къщи паметници на културата. Акцията се наложи след като стара постройка се срути и едва не уби човек.

Рекет за вода

Рекет за вода
Собствени на жилища в Слънчев бряг се оплакват, че ги рекетират с огромни суми за вода. Хората си платили сметките, но фирмата която е собственик на партидата за водоснабдяване им поискала още

Отпадни води текат по улицата

Отпадни води текат по улицата
Отпадни води се стичат по улиците на квартал “Възрожденци” в Кърджали. ВиК не поправя аварията и вече са се образували малки езерца, а в тях вече има жаби и змии.

Погват длъжници с частен съдия изпълнител

Погват длъжници с частен съдия изпълнител
Неплатените данъци да се събират принудително – това реши общинският съвет в Приморско. Дължимите сума са над сто хиляди лева. Некоректните платци ще бъдат дадени на съдебен изпълнител.