ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

US конгресмени: "Турция води двулична политика".

22.07.2009

Групата за приятелство с Армения в Конгреса на САЩ е изготвила писмо до Президента Барак Оба ма, в което се излага на показ деструктивната позиция на Турция в отговор на международните ини циативи за нормализиране на отношенията с Армения. Авторите на писмото са категорични, че Анка ра привидно е приела да следва принципите на т.н. "пътна карта", но на практика няма намерение да я изпълнява и всячески блокира и саботира всеки опит за напредък, водена от единственото жела ние да предотврати всякакви дискусии за признаването на арменския геноцид. Отправя се призив към администрацията на САЩ и персонално към Барак Обама въпроса за нормализирането на тур ско - арменските отношения да се разглежда отделно от въпроса за признаването на геноцида над арменския народ. Защитниците на арменската кауза напомнят на Президента, че по време на своя та предизборна кампания през 2008г. той е обещал провеждане на политика за официално признава не на факта "геноцид" и го уверяват, че в тяхно лице американските власти могат да разчитат на пълна подкрепа. Сред авторите на писмото се открояват конгресмените Франк Палоне, Марк Кирк, Адам Шиф и Джордж Раданович. В писмото липсва само едно уточнение: обяснението за двете ли ца на турската политика, за нейните скрити намерения, облечени за пред външния свят в дрехи на добронамереност и привидно съгласие трябва да се търси във философско - моралното понятие "такийе" ( takiye ), наложено от ислямската религия като заповедна норма в поведението и отноше нието към външния свят.

2

2

5

5

Турция продължава кампанията си срещу Барзани.

Турция продължава кампанията си срещу Барзани.
От няколко седмици насам турската пропаганда обслужва политическите интереси на Анкара в Се верен Ирак с "пускането" в обръщение на добре конструирани и тенденциозни дезинформации, на сочени срещу авторитета на Кюрдската автономия и обслужващи Централната власт в Багдат. По редното "активно мероприятие" се позовава на отговорен "неназован

Пиян германец се вряза във врата и почина

Пиян германец се вряза във врата и почина
Пиян германец се вряза в стъкло и почина. 18-годишният младеж не видял стъклената врата и прелетял през нея. Трагичният инцидент стана в хотел в Слънчев бряг.

Фалшиви банкноти от 20 лева

Фалшиви банкноти от 20 лева
Двайсетолевки менте се появиха в Бургас. Фалшификатите са печатани на качествена хартия имат воден знак и трудно се различават от истинските.

Квартал без детски площадки

Квартал без детски площадки
Жилищен квартал в Кърджали няма нито една детска площадка. Родители се оплакват че единствените съоръжения останали от преди десетилетия са ръждясали и изпочупени. Молбите им до общината за места където децата да играят остават без

Варна - задръстена

Варна - задръстена
Задръствания парализираха Варна. Най – критично беше в сутрешните часове. Причината за задръстванията се оказаха ремонта и разширяването на улици.

Пътна полиция ще проверява автобусите

Пътна полиция ще проверява автобусите
Започват масирани проверки на автобусите от градския и междуградския транспорт. Освен изправността на превозните средства пътна полиция ще следи и за психическото и физическото здраве на шофьорите както и дали са употребили

Слаб туристически сезон

Слаб туристически сезон
Слаб туристически сезон отчитат хотелиери и ресторантьори в Приморско. Легловата база е заета едва на 30 процента, а заведенията са празни твърдят хора от бранша.

Собственици на шумни заведения недоволстват

 Собственици на шумни заведения недоволстват