ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Истанбулският убиец Акйол се оказа кемалист и расист.

23.07.2009

Вчера съобщихме за уличното убийство на германския гражданин Грегор Керкелинг, което свързах ме с някои странни обстоятелства и стигнахме до извода, че то е поръчково и не може да се обяс ни с душевното състояние на убиеца Ибрахим Акйол. Днес някои турски източници потвърдиха тази версия. При обиска служебните лица са открили в дрехите на задържания снимка на Ататюрк, на гър ба на която било написано: "Аз съм отвратен от чужденците и ги мразя". На третия ден от разпитите Акйол изоставил първоначалните си обяснения за причината да извади нож и да убие Керкелинг. При знал, че "имал специален интерес и отношение към чужденците". Воден от тези свои чувства, внима нието му било привлечено от разхождащия се по улица "Истиклял", близо до площада "Таксим", мъж, който приличал на чужденец. Приближил го с намерение да го заговори и да разбере що за индивид е непознатия. Онзи го нагрубил и си получил заслуженото. Убиецът е арестуван по решение на съда в Бейоглу. Пред прокурора Акйол заявил, че в деня на убийството имал предварителна нагласа за "лов на християни" и съзнателно издирвал подходяща жертва. За тази цел обикалял около близката черква и след като проследил излезлия от храма германец, решил да изпълни заканата си. Отново беше потвърдена информацията, че Керкелинг е избягал от затвора в Мюнстер през юни 2008г. и е бил обявен за международно издирване, вкл. и в Турция. Започват да се открояват и много противо речия в показанията на "годеницата" му Хатидже Ъшък и какви точно са били техните финансови връзки.

2

2

5

5

Бурса се утвърди като щаб на турската намеса в България.

Бурса се утвърди като щаб на турската намеса в България.
На 17 юли т.г. информирахме за координирани действия между отговорни представители на управля ващата ислямистка Партия на справедливостта и развитието и ръководството на Федерацията на изселниците "Бал - Гьоч", които преценихме като открита намеса във вътрешните работи на Бълга рия и като първи прояви на нервност заради резултатите от изборите на

Пресконференция на Асоциацията на българските училища в чужбина

Пресконференция на Асоциацията на българските училища в чужбина

НС прие оставката на кабинета "Станишев"

НС прие оставката на кабинета
Парламентът прие оставката на правителството на Сергей Станишев. Нито един народен представител не гласува против. Прието беше още бившите ченгета да не заемат ръководни постове в

Незаконните цигански гета се разрастват

Незаконните цигански гета се разрастват
Незаконните цигански гета в Бургас се разрастват. Хората, които живеят в близост не вярват, че новото правителство ще премахне бараките. Досега не се намери институция, която да го направи.

Пожар

Пожар

ДЕЛА: "Общината крие договорите"

ДЕЛА:
Партия ДЕЛА обвини Община Несебър, че крие договорите, които е сключила. Според тях възникват въпросите - какво всъщност се подписва и спазват ли се решенията на Общинския съвет.

Жена бе принудена да роди в дома си

Жена бе принудена да роди в дома си

Джон Лоутън снима филм за Смолян Родопите

Джон Лоутън снима филм за Смолян Родопите
Легендарният музикант Джон Лоутън пристигна в Смолян. Той ще снима филм за Родопите от поредицата “Джон Лоутън представя”.