ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Серж Саркисян: "Няма да посетя Турция".

29.07.2009

Днес всички турски медии публикуват като водеща новината за изявлението на Президента на Арме ния Серж Саркисян, направено по време на съвместната пресконференция със Сръбския президент Борис Тадич. Както е известно, през 2008г. турският президент Гюл посети Ереван, за да наблюда ва заедно с арменския си колега първата квалификация за световната купа по футбол между отбо рите на Армения и Турция. Реваншът в Турция породи надежди за нова фаза в процеса на "футбол ната дипломация". Тези очаквания обаче бяха попарени от думите на Саркисян, че "докато Турция продължава да саботира усилията на всички заинтересовани страни като отказва да отвори грани цата си с Армения и не се откаже от блокадата", той няма да уважи с присъствието си срещата - ре ванш в Турция. Този ход на Ереван показва още веднаж, че широко възхваляваната и изкуствено пренатоварена с оптимизъм "пътна карта" за нормализиране на двустранните отношения не работи главно заради силното противопоставяне на Азербайджан, с което Турция е длъжна да се съобразя ва и така попада "между чука и наковалнята".

2

2

5

5

Опитен турски дипломат влиза в екипа на Расмусен.

Опитен турски дипломат влиза в екипа на Расмусен.
Вчера в Брюксел официално бяха потвърдени слуховете, че новият Генерален секретар на НАТО А.Ф.Расмусен е одобрил като член на експертния "Съвет на старейшините" предложения през юни т.г. виден турски дипломат Посланик Юмит Памир. На 3 август 2009г. новосформираният орган в със тав от 12 души започва работа и ще подпомага Генералния секретар при

Уволниха лекаря принудил жена да роди в дома си

Уволниха лекаря принудил жена да роди в дома си
Уволниха лекаря, който отказа да приеме родилка във варненската болница “Света Анна”. Той върна жената и тя беше принудена да роди в дома си акуширана от своя съпруг.

Кмет купи имот със собствени средства за да спаси село

Кмет купи имот със собствени средства за да спаси село
Най-сетне ще има вода в село Сан Стефано. Кметът на Карнобат купи земя с лични средства и я дари на общината. През имота ще минава спасителният за селото водпоровод.

Джон Лоутън представя Община Созопол пред света

Джон Лоутън представя Община Созопол пред света
Световно известният музикант Джон Лоутън гостува на кмета на Созопол. Там започват снимките от поредицата “Джон Лоутън представя”. Той ще разказва историята на уникалния старинен град.

Ремонтират опасни електрически стълбове

Ремонтират опасни електрически стълбове
Електрическите стълбове край детската градина в бургаския комплекс “Зорница” вече не застрашават живота на децата. Те бяха ремонтирани веднага след вчерашния репортаж на телевизия СКАТ.

Ремонтират училище

Ремонтират училище
Ремонтират училището в Царево. Подменят вратите на класните стаи. Инсталирани са и видео-камери в коридорите на учебното заведение.

Детските градини стават платени

Детските градини стават платени
Детските градини в Община Поморие стават платени. Съветниците искат пари от родителите, но пропуснаха да решат проблема с липсата на места в забавачниците. Въпреки протестите на майките и тази година нова детска градина няма да

Падат цените на селските къщи

Падат цените на селските къщи
Падат цените на имотите в кърджалийски регион. Въпреки това няма купувачи. Забелязва се, че и чужденците са се отдръпнали от пазара на недвижима собственост.