ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Германия възстановява двойното данъчно облагане за турците.

10.08.2009

Днес стана известно, че от 01.01.2011г. Германия едностранно ще прекрати действието на двустра нната спогодба за избягване на двойното данъчно облагане, сключена на 16.04.1985г. Решението незабавно предизвикало острата реакция както на турските власти, така и на обикновените турци, които живеят и работят в Германия. Анулирането на спогодбата означавало връщане към старото положение, когато голям брой турски граждани с право на престой били длъжни да плащат данъци в Германия заради приходи, получени в Турция от продажба на имущество, разкриване на бизнес, от криване на банкови сметки, от наеми, при пенсиониране и др. Потърпевши ставали и придобилите не мско гражданство, но живущи в Турция турци. По същия начин пребиваващите в Турция германци ще трябвало да плащат в Турция данъци за приходите си в Германия. Влязлата в действие на 01.01.90г. спогодба уреждала въпросите, свързани с подоходното облагане, с корпоративния данък, данък"бо гатство" и "търговския" данък. Турските медии цитират говорител на Данъчната служба във Франк фурт, според когото решението било продиктувано от необходимостта за модернизиране и актуали зиране на съществуващата договорно-правна основа на социалните отношения предвид променени те икономически условия и новия характер на двустранните икономически връзки.

2

2

5

5

"Дойче веле": "Турция стана световен производител на ментета".

"Дойче веле": "Турция стана световен производител на ментета".
Днес някои турски медии цитират части от коментара на "Дойче веле", посветен на мястото на Турция в световното производство и търговията с копия на известни марки. Според германската медия, вече било "демоде", когато става дума за фалшификати, клиентът да предполага, че те са китайско производство. Като се позовава на данни на

Натоварено движение

Натоварено движение
Натоварено е движението по отсечката Бургас – Слънчев бряг. Въпреки че има алтернативен маршрут малко от шофьорите решават да го използват.

Безсънни нощи заради мотористи и денонощно заведение

Безсънни нощи заради мотористи и денонощно заведение
Среднощни състезания и рев на мотори смущават съня на бургазлии. Хората твърдят, че всяка нощ десетки моторджии се събират в заведение точно под терасите им. Оказа се, че заведението вече има няколко акта за нарушаване на работното

Турски и румънски радиостанции превзеха ефира по морето

Турски и румънски радиостанции превзеха ефира по морето
Турски и румънски радиостанции заглушават родния ефир. Туристи почиващи по Северното Черноморие се оплакват, че не могат да чуят българска реч.

Кмет спаси удавник

Кмет спаси удавник
Инцидент на неохраняем плаж. Кметът на Синеморец се притече на помощ на давещи се мъж и жена. Животът на 30 годишния мъж все още е в опасност.

Премахват старата пързалка на плажа

Премахват старата пързалка на плажа
Премахват старата водна пързалка на Централния бургаски плаж. На нейно място ще има нови безопасни аткракциони обещават от общината.

Разрушена къща превърната в сметище

Разрушена къща превърната в сметище
Руши се масивна сграда в центъра на Бургас. От фасадата и пада мазилка и само по щастлива случайност няма пострадали хора.

Откриват ловния сезон

Откриват ловния сезон
Откриха ловния сезон в общините Царево и Малко Търново. Нови по–високи такси посрещат авджиите от тази година.