ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Турция изгони България и от Космоса.

08.09.2009

Днес водеща новина в турските медии е съобщението, че през 2010г. от руския полигон "Ясний" в югоизточния регион Оренбург ще бъде изстрелян в орбита първия турски сателит "РАСАТ". Той бил изцяло проектиран, сглобен и тестван в Института за космически изследвания и технологии към Ак адемията на науките TUBITAK. Проектът е предварително одобрен и финансово съгласуван с Държ авния Комитет за планиране DPT. През август т.г. е бил подписан окончателния договор с междунар одната компания за космически непилотирани полети "Космотрас" ( ISCK ). Съгласно този договор, т урският спътник ще бъде изпратен в космоса с украинската ракета "Днепър", която била търговската модификация на една от най-мощните междуконтинентални балистични ракети SS-18, известна на З апад като "Сатана". Спътникът щял да бъде оборудван с апаратура за снимане от космоса, като пол учаваните данни ще бъдат използвани при градоустройственото планиране,за оценка на състояние то на горите, посевите и водните източници, при пожари, наводнения и др. Както съобщихме по-ра но, на последното заседание на Съвета за национална сигурност на Турция за първи път бяха пока нени представители на Академията на науките ( TUBITAK ). Очевидно в присъствието на цялото поли тическо и военно ръководство на държавата турските ръководители на проекта "РАСАТ" са дали от чет за финализираната сделка с ISCK и така е била окончателно дадена "зелена светлина" за очакв аното с нетърпение в цялата страна събитие, което ще повдигне изключително много националното самочувствие и престижа на страната. Излишно е да се навлиза в детайлите, за да стане ясно, че напредъка на Турция в областта на аеронавтиката и космическите изследвания предполага потенци ал за производство на собствени образци с военно предназначение, с което са оторизирани предпр иятия от Военно-промишления комплекс като "Рокетсан", "Аселсан", "Хавелсан" и др. Днес Турция е много по-напред от това, което беше България преди 20 години и главната вина за това положение е тук, при нас, след като беше съсипана материално-техническата база и прогонен интелектуалния човешки фактор. Дори и днес продължават призивите за закриване на БАН и за ликвидиране на оста тъците от неговите звена, които навремето изпратиха България в Космоса.

2

2

5

5

СВЕТОТАТСТВО прикрито зад "изкуство"

СВЕТОТАТСТВО прикрито зад "изкуство"
Новото управление на страната и частна фирма-фантом са на път да унищожат едно красиво кътче сред морските вълни. Остров “Света Анастасия” ще стане строителна площадка заради приумиците на

Скандална замяна

Скандална замяна
Част от пясъчните дюни в Несебър могат да бъдат заличени завинаги заради скандална замяна на земя. Теренът е горски масив с площ 48 декара и е придобит от старозагорска фирма срещу земя в тетевен. Кметът на Несебър е одобрил искането да се промени предназначението на земята без да уведоми

Съдят човек на ДПС за имотни измами

Съдят човек на ДПС за имотни измами
Към друга далавера на хора от Дпс. дело за имотни измами влезе в Айтоския районен съд. На подсъдимата скамейка застана бившият шеф на общинската служба “Земеделие” Тасим Касимов.

Премахват незаконни бариери и заграждения

Премахват незаконни бариери и заграждения
Премахват незаконни заграждения и бариери от общинска земя в Бургас. Акцията на служители на Общинска полиция започна от междублокови пространства и тротоари в жилищни комплекси.

Деца почиват в мизерни условия

Деца почиват в мизерни условия
Десетки деца които са на спортен лагер в Обзор почиват в мизерия. Собствениците на базата не са им осигурили условия за отдих и спорт.

Без спасители на плажа

Без спасители на плажа
Спасителните постове скоро ще опустеят.до дни плажовете във Варна остават неохраняеми. Бургаският плаж също остава без спасители от понеделник. Обходни двойки ще се грижат за сигурността на туристи и

Фермери отказват да почистят пасища

Фермери отказват да почистят пасища
Продължават да глобяват фермери от кърджалийско заради непочистени пасища. Масово животновъди отказват да плащат и настояват това решение да бъде отменено.

Забраняват изключването на земи от ДФ

Забраняват изключването на земи от ДФ