ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Поръчаният от Турция щурмови вертолет Т-129 извърши изпитателен полет.

29.09.2009

На 25.09.2009г. информирахме за предстоящите демонстрационни полетни изпитания на сглобения от италианската фирма "Агуста" по поръчка на Турция многоцелеви щурмови хеликоптер Т-129. Вче ра в присъствието на турския министър на отбраната Веджди Гьонюл и на висши турски военни опит ния образец Т-1 извърши първия си изпитателен полет край гр. Милано. Както вече съобщихме, дви гателят на вертолета е конструиран и тестван успешно за работа при високи температури на възду ха и на голяма височина, където липсата на достатъчно кислород и разредената атмосфера не вли яят на мощността и скоростта. Предполага се, че новият модел ще бъде приет на въоръжение в сух опътните сили през 2013г. и ще бъде използван основно "в борбата с тероризма", което означава, че е предназначен за мисии в чужбина при "тежки климатични условия", за операции срещу "кюрдски те терористи" в планините на Югоизточна Турция и в Северен Ирак и за продажби на държави с гор ещ климат и също "ангажирани в борбата със световния тероризъм".

2

2

5

5

Събарят гетото в "Меден рудник"

Събарят гетото в "Меден рудник"
Събориха незаконни къщи в бургаския комплекс “Меден рудник”. От общината обещават тази акция да не е последна. Хората които живеят близо до гетото пък се надяват циганските набези да

Тримата съучастици на "Рижите" остава в ареста

Тримата съучастици на "Рижите" остава в ареста
Участниците в инцидента при който беше прострелян Калоян Стоянчов остават в ареста. Това постанови бургаския окръжен съд. За седем дни е задържан и братът на убития.

Бургазлии подкрепят Петко Лисичков

Бургазлии подкрепят Петко Лисичков
Какъв е отзвукът в Бургас след убийството на Рижия. Много хора подкрепят Петко Лисичков защото е действал при самоотбрана.

Започна делото срещу мутрата нападнала екип на ТВ СКАТ

Започна делото срещу мутрата нападнала екип на ТВ СКАТ
Започва делото срещу Антон Петров по прякор Кабата. Преди четири месеца собственикът на ресторант “Златна котва” в Бургас нападна екип на телевизия СКАТ. Районният съд даде хода на делото.

Бургазлии са "За" модерно видеонаблюдение

Бургазлии са "За" модерно видеонаблюдение
Бургаската общественост подкрепя системата за видео-наблюдение изградена от телевизия СКАТ. Камерите са изключително полезни-категорични са и директори на учебни заведения.

Джамията отново кънти и пречи

Джамията отново кънти и пречи
Централната джамия в Кърджали отново кънти с децибели по-високи от допустимата норма. Шумнато пеене на ходжата пречи на хората, които живеят в центъра на града. Местната управа не взема отношение по

Повече сигурност в училище

Повече сигурност в училище
Повече сигурност за децата в училище без охранители –пенсионери, а с полицейско присъствие. В Община Бургас се състоя среща на която бяха набелезани мерки за безопастност. Обсъден беше и проблемът с агресията сред

Няма безплатно паркиране в курорта

Няма безплатно паркиране в курорта
В Слънчев бряг няма безплатни места за паркиране.освен традиционните платени паркинги, вече действа и услугата есемес паркиране.