ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Нашият стар "клиент" и племеник на Демирел пак нагази лука.

21.10.2009

Може би все още някой помни как след изморителната новогодишна нощ на 31.12.2004 на пристани щето в Бургас акoстира турска яхта със скъп гост от Турция. Самият племеник на бившия турски премиер и бивш президент Сюлейман Демирел се опита нелегално да потърси подслон в нашата гостоприемна за турските мафиоти родина, бягайки от правосъдието на собственото си отечество. Мошеникът - рецидивист Яхия Мурат Демирел набързо беше върнат в Турция от тогавашния Главен секретар на МВР Борисов, без да бъде използвана отличната възможност за провеждане на едно задълбочено разследване за установяване и ликвидиране на турската престъпна мрежа и нейните български "ортаци". Явно и българската, и турската страна имаха общ интерес случая да приключи бързо и "по молба" на скандално известния турски служител от органите за сигурност Ханефи Авджъ заловеният Демирел беше пуснат да се върне в Турция. Сега обаче "Чичовото" пак си има неприятности заради старите банкови бакии и заради въпросното "пътуване" до Бургас. Вчера воденото години наред съдебно дело заради източването на банката "Егебанк" получи ново развитие, след като адвокатът на Фонда за гарантиране на влоговете и депозитите ( TMSF ) Ахмет Барут поиска от съда подсъдимият Демирел да бъде арестуван и насила докаран в съда. Тъй като не се знае къде се намира лицето, адвокатът на държавата, заедно с колегите си, които представляват на процеса другия ищец - Комисията за контрол и регулиране на банковата система ( BDDK ), настоя Демирел да бъде издирен и заловен. В отговор Председателят на Първи състав на Истанбулския съд за тежки престъпления Реджаи Акгюн наредил прокурорът и адвокатите на подсъдимия да представят своите позиции относно искането на Ахмет Барут и след това съдът щял да реши какво да предприеме. От последвалото изложение на Барут, залегнало в протоколите, става ясно, че Яхя Демирел е бил осъден от Наказателния съд в Бейкоз заради това, че "нелегално е избягал от Турция по море въпреки наложената му забрана да напуска пределите на страната". Адвокатите на подсъдимия оспорили аргументите на противната страна за арест на техния клиент и помолили съда да им даде време за подготовка на писмени възражения. Те поискали също така да се изчака получаването на заключенията на вещите лица. Прокурорът Зия Хуршит Караюрт се задоволил с уверението, че след като проучи внимателно претенциите на TMSF, щял да представи мнението си на съда. Съдебният състав приел позициите на прокурора и на защитата на Демирел и постановил да бъде удължен с още 2 месеца срока за изготвяне на експертизите и на заключенията на вещите лица.

2

2

5

5

СКАТ предава неделната литургия на живо

СКАТ предава неделната литургия на живо
Тв Скат ще излъчи на живо неделната Литургия от храм “Успение Пресвета Богородица” в Кърджали. Службата ще бъде водена от отец Боян Саръев.

Областния управител отказа да стопира заменки

Областния управител отказа да стопира заменки
Областният управител на Бургас отказа да разследва две скандални заменки в Несебър. Според Константин Гребенаров това не било негова работа. От сделките се облагодетелства общинския съветник от Несебър Славян

Железничари чакат заплати повече от два месеца

Железничари чакат заплати повече от два месеца
Повече от два месеца железничарите от Кърджали не са получавали заплати. Те подкрепят протеста на колегите си, но засега няма да стачкуват.

Двуетажен паркинг

Двуетажен паркинг
Варна е задръстена от автомобили, а проблемът с паркирането се задълбочава с всеки изминал ден. Единственият засега паркинг на две нива е крайно недостатъчен.

Страх от мним лекар тресе Поморие

Страх от мним лекар тресе Поморие
Поморие се тресе от страх заради мнима лекарка, която поставя инжекции на деца направо на улицата. След проверка се оказа, че лекарката е служителка в РИОКОЗ Бургас.

Джон Лоутън представя Малко Търново

Джон Лоутън представя Малко Търново
Красотата на Странджа планина и богатото културно – историческо наследство на региона много скоро ще очароват света. Малко Търново е поредната община, с която продължава филмовата поредица на ТВ СКАТ Джон Лоутън

Джон Лоутън да бъде почетен гражданин на Бургас

Джон Лоутън да бъде почетен гражданин на Бургас
Рок музикантът Джон Лоутън да стане почетен гражданин на Бургас. Предложението е на кмета Димитър Николов. Решението ще бъде взето на престоящата общинска сесия.

Фермери протестираха в центъра на Париж

Фермери протестираха в центъра на Париж
Френски фермери и собственици на дребни и средни селскостопански предприятия блокираха центъра на столицата Париж като поискаха спешни мерки от правителството и президента Никола Саркози за подпомагане в условията на криза. Протестите засегнаха не само Париж, но и градовете в Южна и Североизточна