ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Френски депутати предлагат съкращаване на финансовата помощ на ЕС за Турция.

24.10.2009

В момента, когато Френското Национално събрание започна обсъждането на проекто-бюджета за 2010г., група от 18 депутати от управляващата партия UMP поискаха да бъде приет допълнителен член към закона за бюджета. Под предлог, че приемането на Турция в ЕС се бави и има съмнения д али изобщо преговорния процес ще доведе до нейното членство, вносителите на предложението на стояват за свиване на френския дял в предприсъединителните финансови помощи на ЕС за Турция. Според информация на "Дойче веле", цитирана днес от турските медии, за 2010г. било предвидено на Турция да бъдат отпуснати фондове на обща стойност 653,7 млн.евро. Съгласно досегашната пр актика, годишният дял на Франция бил 16,7%, които се равнявали на 109 млн. и 167 хил.евро. Иници атор на предложението бил депутатът Ришар Малие, известен като яростен противник на приеманет о на Турция в ЕС. Същият заявил, че той и неговите колеги, автори на поправката, отчитат негативн ото отношение на повечето французи и на президента Саркози и по тази причина не било целесъоб разно и обосновано Франция да финансира както досега една безперспективна програма. Било нап ълно безмислено да се пилеят средства уж за финансово подпомагане на реформите в Турция, цел ящи европейското й членство. Турски коментатори считат, че шансовете за приемане в Парламента на въпросната финансова поправка били малки, тъй като в последно време правителството в Париж давало "сигнали" за желание за затопляне на двустранните отношения и за по-мека позиция по евро пейската перспектива на Анкара. Общо за периода 2009-2012 по линия на предприсъединителните е вропейски фондове Турция трябвало да получи и да усвои 3 млрд. и 937 млн. евро.

2

2

5

5

Нови американски бази в България?

Нови американски бази в България?
В това издание на предаването "Дискусионно студио" се коментирата публикация в американското военно издание "Stars and Stripes" от която се разбира, че американски военни са взели решение да разположат в България нови части от т.нар ракетн

Свети Иоан Рилски

Свети Иоан Рилски
Православната църква почита днес Свети Иоан Рилски. Светецът е покровител на българския народ. В бургаските храмове бяха отсужени празнични литургии.

Антибългарска пропаганда по БНТ

Антибългарска пропаганда по БНТ
Телевизията която нарича себе си национална насажда анти-българска пропаганда. Тя отново пусна на екран филм пълен с фалшиви и клеветнически факти. Става дума за “Откраднати очи”.

Кучета убиха дете в разградско


Кучета убиха дете в разградско

ГЕРБ забрави как преди изборите каза "НЕ" на петролопровода

ГЕРБ забрави как преди изборите каза "НЕ" на петролопровода
ГЕРБ забрави предизборната си позиция против петролопровода Бургас - Александруполис. Сега като упвавляващи те решиха, че проектът трябва да бъде осъществен, въпреки протестите на хората Черноморието. Така храта на Бойко Борисов не се съобразиха с мнението на 80 хиляди души, които гласуваха на референдум проитв

Обвиненият в убийството на Стоян Стоянов остава в ареста

Обвиненият в убийството на Стоян Стоянов остава в ареста
Галин Костов остава в ареста реши Бургаският окръжен съд. Той е един от поръчителите на убийството на бизнесмена Стоян Стоянов. Тялото му беше открито след година и половина издирване.

Катастрофа


Катастрофа

Делото "Елит"

Делото "Елит"
Делото „Елит” беше отложено от Бургаския апелативен съд. Мъжът, който застреля орханител от дискотека „Елит” обжалва доживотната си присъда. Яна Георгиева припомня трагичния инцидент.