ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

За първи път турски министри ще посетят Северен Ирак.

26.10.2009

През следващата седмица турска правителствена делегация начело с Външния министър Ахмет Дав утоглу ще направи първо официално посещение в Северен Ирак, без да удостои с внимание правит елството в Багдат. Първата спирка на делегацията ще бъде гр. Ербил, където са планирани разгово ри с ръководството на кюрдската автономия. На тази среща се очаква още веднаж турската страна настоятелно да поиска съдействието на местните власти за пресичане дейността на структурите на ПКК, т.е. връщане към нулевата точка, откъдето през последните години започваха всички разговор и за "сътрудничество в общата борба срещу тероризма на ПКК". Тази тема днес е особено актуална и тревожна за Анкара, след като ПКК и легалната Партия на демократичното общество реализираха инициативата на Йоджалан, с което напълно обезмислиха и без това лишения от всякаква конкретик а и политическа логика правителствен план за "демократично отваряне към кюрдите". Обхванати от панически ужас след залялата страната "кюрдска приливна вълна", управляващите не могат да изми слят адекватен и реципрочен ход и за да оправдаят по някакъв начин своето безсилие, демонстрира т "активност" извън Турция с поредната молба за помощ и съдействие от "добрите кюрди" за ликвид иране на "лошите турски кюрди". В този аспект турските министри ще "натиснат" още един път своит е домакини да бъде решен въпроса с разпускането на бежанския лагер "Махмур", пратениците на ко йто взривиха кюрдските райони и бяха посрещнати като вестители на мира и надеждата ( на снимка та ). В желанието си да легализира постоянното присъствие на режима в Северен Ирак и да разпола га с нови центрове за подривна дейност и за непосредствен контрол върху поведението на ПКК, Тур ция ще настоява за съгласие от страна на Барзани за откриване на турски консулства в Ербил и Кир кук. Заедно с Давутоглу в делегацията е включен Държавният министър Зафер Чаалаян, който ще в оди със себе си група турски бизнесмени, които очакват да получат нови поръчки от местните власт и. Съгласно предварително договорената програма, освен Ербил, турските гости щели да посетят М усул и Басра.

2

2

5

5

Предстои съвместно заседание на правителствата на Русия и на Турция.

Предстои съвместно заседание на правителствата на Русия и на Турция.
Рязкото затопляне в турско-руските отношения, което донякъде балансира тежките проблеми на Ан кара с Израел и Азербайджан, ще достигне най-високия си градус в студения зимен месец декември, когато е планирано да се проведе съвместно заседание на правителствата на двете държави. Инициативата е на Турция, която, силно окуражена и мотивирана от

Парламентът отказа да приеме доклада на Комисията за защита от дискриминацията

Парламентът отказа да приеме доклада на Комисията за защита от дискриминацията
Годишният отчет на Комисията за защита от дискриминация разбуни парламента. След бурни дебати мнозинството отхвърли доклада.

3 месеца изпитателен срок за общинска фирма "Аптеки" ЕООД

3 месеца изпитателен срок за общинска фирма "Аптеки" ЕООД
Фирма “Общински аптеки” да се влее в „Бургаски пазари” решиха още общинските съветници. Дружеството беше докарано до фалит от старата управа.

Джон Лоутън стана почетен гражданин на Бургас

Джон Лоутън стана почетен гражданин на Бургас
Рокмузикантът Джон Лоутън стана почетен гражданин на Бургас. Със званието беше удостоен и професор Ованес Макенян от университет “Професор Асен Златаров”.

Безводие мори село

Безводие мори село
Безводие мори поморийското село Козичено. Хората се радват на зимата, а не на лятото тъй като това е времето, когато в селото няма проблем с подаването на вода.

Свлачище затвори път

Свлачище затвори път

Общински терен превърнат в сметище

Общински терен превърнат в сметище
Незаконно сметище се появи върху общински терен в Китен. От местното кметство твърдят, че вече са започнали да разчистват терена. По проект там трябва да има паркинг, който обаче ще заработи най–вероятно следващото

Басей за милион и триста хиляди до Коледа за бургазлии

Басей за милион и триста хиляди до Коледа за бургазлии
До Коледа Бургас ще има нов плувен басейн.най–новото спортна придобивка в града е на стойност милион и триста хиляди лева.