ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Дениз Байкал ще посети Багдат като личен гост на президента Талабани.

31.10.2009

Президентът на Ирак Джалал Талабани ще посрещне на 08.11.2009г. в Багдат като свой личен гост Председателя на Главната опозиционна Народнорепубликанска партия Дениз Байкал. Съобщението беше направено точно в момента, когато турските медии широко и възторжено отразяваха всяка крачка и произнесена дума на намиращия се в Северен Ирак външен министър Давутоглу. Този факт показва начина, по който отделните политически лобита в Турция и в Ирак провеждат своя партийна политика и се надпреварват в борбата за влияние и за демонстративен показ кой повече отстоява националните интереси на Турция. Неприкритата студенина и вражда, които отдавна съпровождат личн ите отношения между Ердоган и Байкал, определят и техните политически ходове не само в Турция, но и в чужбина и сега за правителството в Анкара е важно да разбере какъв "удар под кръста" готви опозицията и с какъв "политически и икономически" багаж ще се завърне от Багдат техния противник Че поканата наистина е "специална" говори факта, че Талабани и хората от неговата администрация са наели самолет от Иракската гражданска авиация, който ще бъде на разположение на Байкал и цялата турска партийна делегация от излитането от Анкара за Багдат до завръщането в Турция. Талабани реагирал светкавично на затрудненията по пътуването, за които бил уведомен и лично разпоредил да бъде осигурен самолет срещу "разумно ниско заплащане" от страна на турските гости. За ради други финансови проблеми все още не е ясно дали визитата ще бъде 2 дни, както било предвидено, или ще се наложи тя да бъде съкратена на 1 ден. Според предварителната програма, освен с Талабани, Байкал ще разговаря с шиитския Премиер Нури Ел Малики и с Председателя на Парламента. Провеждали се консултации как да бъде осъществена, макар и кратка, среща с ръководителя на Кюрдската автономия в Северен Ирак Масут Барзани, който тези дни се оказа най-търсения събеседник от турска страна.

2

2

5

5

Дребният и средния бизнес искат намаляване на лихвите

Дребният и средния бизнес искат намаляване на лихвите
Представители на дребния и средния бизнес в България дадоха пресконференция на която бяха поканили и представиели на всички банки.

Тихомълком обвиниха Лисичков в превишаване на правата

Тихомълком обвиниха Лисичков в превишаване на правата
Прокурори не зачитат мнението на 32 хиляди бургазлии. Държавният обвинител по делото Лисичков дни наред държи в тайна решението си за промяна на мярката за неотклонение на бившия полицай.

Протест срещу антена на мобилен оператор

Протест срещу антена на мобилен оператор

Учебните заведения са готови за зимата

Учебните заведения са готови за зимата
Училищата в Царево и Приморско са готови за зимата. Учебните заведения са заредени с гориво и децата няма да мръзнат в класните стаи уверяват от ръководствата им.

Джон Лоутън и телевизия СКАТ снимат филм за Малко Търново

Джон Лоутън и телевизия СКАТ снимат филм за Малко Търново

БСП признава провал и поздравява ДПС

БСП признава провал и поздравява ДПС
БСП призна провала си на кметските избори в Община Руен и не пропусна да поздрави екскоалиционния си партньор ДПС. Бургаските социалисти отчитат като успех че са втора политическа сила в тази

Галин Костов Остава в ареста

Галин Костов Остава в ареста
Бившият съдия Галин Костов, който е сочен за един от поръчителите на убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов остава в ареста. Съдът потвърди мярката му за задържане с мотивите, че разследването е в начален етап и има вероятност при по лека мярка Галин Костов да се укрие или да повлияе на

Имат ли повод строителите да празнуват

Имат ли повод строителите да празнуват
Димитровден е и ден на строителя . Имат ли обаче повод за празнуване? Кризата удари най–вече строителния бранш. 38 % спад отчитат от бранша.