ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Пълна мобилизация на изселниците в Бурса за намеса в местните избори в Косово.

14.11.2009

По познатия стар сценарий "Дружеството за култура и солидарност на Балканските изселници" ( Бал Гьоч ) се включи активно в подготовката на първите след обявяването на независимостта на Косово местни избори, насрочени за 15.11.2009г. Централното ръководство в Бурса публикува и разпростр ани по всички възможни канали за комуникации специално писмо-обръщение с дата 10.11.2009г., с к оето категорично заема позиция в подкрепа на етническата партия на "турското малцинство", извес тна под името "Турска демократическа партия на Косово" ( KDTP ). След като изброява колко полити чески формации са регистрирани за участие в изборите и кои етно-религиозни общности те предста вляват, авторите на обръщението се отдават изцяло на своя ( т.е. на Турция ) интерес към подготов ката и шансовете за успех на своя фаворит KDTP. От текста научаваме, че турската партия е с бю летина № 60 и ще се бори за спечелване на 3 кметски места и на 88 общински съветници общо в 7 общини. На прицел били взети Призрен ( кандидат-кмет Орхан Лопар ), Мамуша ( кандидат-кмет Ари ф Бютюч ) и Прищина ( кандидат-кмет Джунейт Устайбо ). Според кукловодите от Бурса, най-добри шансове имал Ариф Бютюч и било сигурно, че той ще е новият кмет на Мамуша. Цитират се също т ака извадки от основното предизборно изявление на лидера на KDTP Махир Яаджълар, който се оп итва да убеди населението на Косово и международната общност, че партията била "национална" и изразявала интересите и правата на всички косовари по отношение на езика, религията, образован ието и културата. Всички изселници от Косово и временно пребиваващи в Турция косовари се уведо мяват, че тяхното пътуване до изборните бюра в Косово ще бъде перфектно организирано ( не се п осочва от кого и кой плаща масрафа, но няма съмнение, че главен организатор на "изборната екску рзия" е Бал-Гьоч ). Регистрираните в Бурса избиратели щели да заминат за Косово с автобуси на 12 ноември т.г. И следва "зарибяването с морковче и тояжка" или по-точно "предизборният рушвет а ла турка" като част от турската държавна политика спрямо някои категории изселници или незаконно пр ебиваващи "чужденци" и която постоянно се прилага като особена "привилегия" спрямо българските изселници. Всички пребиваващи в Турция "граждани на Косово", които са с изтекъл срок на визите и ли пребивават с нередовни документи можели, без страх от санкции, да се явят до 15.11.2009г. в ко ято и да е Областна служба но полицията и щели да получат веднага и безплатно 6 месечно "тезкер е" с право на престой в Турция. Целта е прозрачна-да бъде дадена възможност на колкото се може повече косовари да пътуват до Косово за изборите. В края на обръщението "изборните интервенти" от Бурса призовават настоятелно "косовските сънародници" да гласуват масово и пожелават "успе х" на KDTP в името на просперитета на народа на Косово и преди всичко на Турското малцинство.

2

2

5

5

Момче почина от свински грип във Варна

Момче почина от свински грип във Варна
15 годишно момче от Каварна почина от свински грип. За живота му се борили лекарите от болница “Света Марина” във Варна. Преди това то е било лекувано в Добрич.

Кърджалийци протестират срещу о. Гарена

Кърджалийци протестират срещу о. Гарена
Жителите на кварталите „Веселчане” и „Възрожденци” се вдигнаха на протест срещу сакндалното поведение на отец Петър Гарена. Той си позволи да затвори църква, защото не носела приходи.

Проверяват и глобяват за фаровете

Проверяват и глобяват за фаровете
От днес КАТ глобява шофьорите, които карат без включени фарове. Санкцията е от 20 до 150 лева. Това ще продължи до началото на месец март. От пътна полиция обаче искат да се кара със светлини през цялата

Кръстът над Бургас е занемарен

Кръстът над Бургас е занемарен
Християнският кръст, който се извисява над Бургас да бъде осветен. Това е желанието на хората, които виждат, че символът е занемарен. Те апелират община Бургас да вземе мерки.

Побитите камъни продължават да се счита за войнишки паметник

Побитите камъни продължават да се счита за войнишки паметник
Да бъде демонтиран абсурдният войнишки паметник пред гимназията по транспорт в Бургас . Предложението е на общинския съветник Валери Симеонов. То обаче не беше прието от комисията по култура. Крайното решение ще бъде взето на сесия Общинския

Съветници обвиниха кмета в самоуправство

Съветници обвиниха кмета в самоуправство
Новите разкрития на партия ДЕЛА в Несебър. Общински съветници обвиниха кмета на Несебър Николай Димитров, че подписва самоволно договори за право на строеж.

Горски проверки

Горски проверки
Два пъти повече са разкритите нарушители в горите след монтирането на камери за наблюдение в Бургаска област. Само за последните два дни са съставени над 70 акта. Най-често глобите са за незаконна

Нов случай на свински грип в Бургас

Нов случай на свински грип в Бургас
Още един случай на заболял от свински грип в Бургас. 32 годишен мъж е приет в критично състояние в реанимацията на многопрофилната болница в града.