ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Православна книга за вечния живот

29.12.2009

Излезе от печат "Православна книга за вечния живот" на богослова Дарин Алексиев. "Не бой се никак от онова, което има да претеглиш. Бъди верен до смърт, и ще ти дам венеца на живота" (Откр. 2:10) На българския пазар днес излиза една уникална и изключително ценна за православните християни книга - "Православна книга за вечния живот". Неин автор е богословът Дарин Алексиев, а главен редактор е Сливенският митрополит Йоаникий. Книгата разкрива традицията на Православната Църква, свързана със смъртта, опелото, погребението и панихидите. Тя дава отговор на най-важните питания, свързани с подготовката за погребението, описва последователността на обреда, свързан със самото погребение, и разкрива смисъла и значението за покойния на всяко едно от действията на близките. В изданието са включени обяснения за това какво се случва с душата на 3-тия, 9-тия и 40-тия ден, защо трябва да почитаме паметта на починалите и как можем да им помогнем. В предлагания труд се съдържат важни указания за значението на милостинята, давана в памет на православните покойници. „Православна книга за вечния живот” е своеобразен практически сборник на основните въпроси и отговори, свързани с преминаването на човека от земния живот във вечността. В нея са разгледани и въпроси като: Какво се случва с некръстените починали младенци?; Как да се молим за деца, жертви на аборт?; Може ли да се молим за пияници, за невярващи християни, за нехристияни?; Полага ли се православно погребение за самоубийци? Повече по темата

2

2

5

5

Известна турска интелектуалка беше осъдена във Франция заради отричане на арменския геноцид.

Известна турска интелектуалка беше осъдена във Франция заради отричане на арменския геноцид.
Кандидатката на Партията на зелените в гр. Лион за участие в местните избори през март 2008г. туркинята Сърма Оран ( 39 годишна ), която отдавна живее постоянно във Франция, беше осъдена да заплати глоба от 1500 евро заради отричането на арменския геноцид в Османска Турция. Първата нейна проява, предизвикала интереса на френската съдебна система,

Васильовден

Васильовден

Васильовден в село Мрамор

Васильовден в село Мрамор
Как в софийското село Мрамор посрещнаха Нова година ще видите в следващия материал. Жителите му пазят българските традицци и ги предават на по-младите.

Нова година в Бургас и региона

Нова година в Бургас и региона
Честита Нова година. Бъдете здрави и честити. Дано новата година е по-спокойна по-богата и по-весела за всички нас.

Нова година по света

Нова година по света
Ето как по света казаха “Добре дошла” на новата година. Международният редактор Яна Пехливанова събра красиви картини от различни столици.

Елена е първото бебе за новата година

Елена е първото бебе за новата година
Четири бебета се родиха в първите часове на новата година в бургаската многопрофилна болница. Първото бебе се казва Елена и тежи два килограма и 800 грама.

Повече бебета през 2009

Повече бебета през 2009
Увеличава се броят на бебетата в родилното отделение на многопрофилната болница в Кърджали. През 2009 те са с 200 повече от предходната година.

Възрастен самотник изгоря в дома си

Възрастен самотник изгоря в дома си
Трагичен инцидент в първите часове на годината. Възрастен мъж загина при пожар в дома си в Бургас. Печка с дърва е причината за инцидента.