ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Нападение и погром на ислямски учебен комплекс в Канада.

05.01.2010

Като се позовават на информация на Анадолската агенция, днес всички турски медии извеждат като водеща новината за нападението с камъни и коктейли "Mолотоb" срещу джамия и училище, разположени в отделен комплекс в "най-мюсюлманския" град на Канада - Хамилтон. Според местната полиция, в града имало общо 5 джамии, като най-голямата се намирала във въпросния комплекс. Отначало нападателят или нападателите потрошили прозорците с камъни, след това се опитали да опожарят сградата на джамията с бутилки със запалителна течност, хвърлени през счупените стъкла. Нападение с цел опожаряване било извършено по същото време и над учебната част на комплекса и огънят причинил материални щети на входния коридор и на дирекцията, чиято стойност по предварителна оценка възлизала на 5000 канадски долара. Предприето е полицейско разследване за установяване и залавяне на извършителите. В създалата се през последните дни обстановка на враждебност и подозрителност между етническите и религиозните общности в Канада и в съседните САЩ заради активизирането на ядрата на ислямистките терористи и особено след опита за нападение в Дания над карикатуриста Курт Вестергаард властите в Хамилтон имат готовност да очакват бурни протести от мюсюлманските жители на града и от страна на различни неправителствени и ислямски фондации. Подобно напрежение възникна през 2009г. по време на месеца "Рамазан", когато работодатели бяха притискани от свои работници-мюсюлмани и стоящите зад tях "правозащитни" дружества за предоставяне на "привилегии" на вярващите.

2

2

5

5

В обискираните стаи на ГЩ се пазят най-секретните данни за подривните операции в чужбина.

В обискираните стаи на ГЩ се пазят най-секретните данни за подривните операции в чужбина.
Въпреки почивните дни, съдията Кадир Каян от 11-ти Състав на Съда за тежки престъпления в Анкара продължи да се "рови" в "топ-секретните" документи и регистри на Областното командване на силите за специални операции и психологическа война към ГЩ на турската армия. Вчера нов конвой от 4 специални автомобила на отдела за борба с

В отговор на българските имотни претенции Анкара готви реципрочно искане.

В отговор на българските имотни претенции Анкара готви реципрочно искане.
Като цитират кореспонденцията от София на официалната "Анадолска агенция", редица турски медии съобщават за изявлението на Министър Божидар Димитров относно турските задължения към тракийските бежанци, произтичащи от клаузите на Ангорския договор от 18.10.1925г. Според турските информации, България се готви да предяви спрямо Турция иск

Катастрофа

Катастрофа
За съжаления последният ден на годината не мина без пътен инцидент в Бургас. Възрастна жена е с опасност за живота след като беше блъсната от кола. Инцидентът стана на едно от най-оживените кръстовища, където обаче светофарът не

Трагичен инцидент помрачи празника във Финландия

Трагичен инцидент помрачи празника във Финландия
Трагедия помрачи празника във Финландия. 43 годишен мъж откри безразборна стребла в мол в град Еспоо. Четирима души са убити.

Циганите - най-честите телефонни измамници

Циганите - най-честите телефонни измамници
25 процента увеличение на заведените дела срещу телефонни измамници отчитат във Варна. Голяма част от мошенниците са цигани, а най-честите мишени-възрастните хора със стационарни телефони.

Кражбите по празниците скачат

Кражбите по празниците скачат
Една неприятна традиция - кражбите по празниците се увеличават двойно. В Бургас 80 униформени са дежурни в новогодишната нощ. Надяваме се да нямат работа.

Идва нов грип

Идва нов грип
Нова грипна вълна се очаква през януари. Симптомите на болестта не се различават от обичайните - висока температура и болка в ставите.

Чалга за Нова година по БНТ

Чалга за Нова година по БНТ
Долнопробна етно-фолк музика е подготвила БНТ за новогодишната нощ. Циганските ритми се оказаха предпочитани пред народната музика.