ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Снощи Агджа е напуснал Анкара на път за Истанбул, днес в 16,00ч. ще има пресконференция.

20.01.2010

Снощи в 17,09ч. агенция "Джихан" подаде първите сигнали, с които започна "обратното броене" на планираната за 20 януари пресконференция ( наша информация от 19.01.2010.). Било от съображения за сигурност, било от съображения за повдигане на "рекламния рейтинг", адвокатите на Агджа пускаха информациите си на малки "порции". Те станаха безполезни в момента, когато журналистическата обсада на "хотела-бутилка" ( наричан така заради оригиналната си архитектурна външност ) "Шератон" в Анкара зрително установи излизането на Агджа от хотела, насочването му към паркинга и как цялата свита беше настанена в подготвените за път 3 автомобила. Конвоят бързо се отправил към изхода на столицата в посока на Еряман и както се прави в познатите ни "екшъни", била извършена смяна на колата, с която пътувал, за да бъдат "заблудени" преследващите го представители на медиите. Пуснат бил слух, че Агджа ще участва в "някакво пряко предаване на някаква телевизия". Няколко часа по-късно обаче станало ясно, че "слухът се оказал преднамерена дезинформация", защото конвоят бил засечен да пътува по автомагистралата за Истанбул на гишетата за плащане на такса при пункта "Акънджълар". Когато Агджа и охраната му забелязали, че са попаднали в полезрението на фотоапаратите и на камерите, започнала нова смяна на автомобилите и за кратко време пътят бил преграден, за да може Агджа да се отдалечи възможно най-бързо. Отново се появил слуха, че някакъв ТВ канал се е договорил с бившия затворник за излъчване "на живо" на ексклузивно интервю, но до днес сутринта това не се потвърди. В 12,00ч. на 20.01.2010. агенция "АНКА" съобщи, като се позовава на адвокат Гюлтекин, че днес в 16,00ч. адвокатите на М. Али Агджа ще дадат съвместна пресконференция в Истанбул. В същото време до 13,00ч. остават загадките дали самият Агджа ще присъства на вече обявената пресконференция.

2

2

5

5

Откриха трасето Златоград - Термес показно

Откриха трасето Златоград - Термес показно
В показна акция се превърна откриването на новия граничен пункт Златоград-Термес. Премиерът на България Бойко Борисов обяви че подкрепя членството на Турция в ЕС.

Грешка ли беше признаването на Македония?

Грешка ли беше признаването на Македония?
Преди 18 години България призна независимостта на Македония. Каква е оценката на хората днес вижте в репортажа.

Руско-турската "доматена война" с българско участие

Руско-турската "доматена война" с българско участие
Русия и Турция водят така наречената доматена война в нея обаче е намесена и България. Руското правителство въвежда строги мерки при вноса на турски домати заради наличието на нитрати.

Министър Караджова прикрива истина за обгазяването на Стара Загора

Министър Караджова прикрива истина за обгазяването на Стара Загора
За пореден път министърът на околната среда и водите Нона Караджова скри истината за обгазяването на Стара Загора по време на новогодишните празници. Според нея причината за това е автомобилният трафик и твърдото гориво, с което се отопляват

Криза в Бургас

Криза в Бургас
Празни магазини и ресторанти, табели “дава се под наем”- такава е гледката в Бургас. Според икономисти 2010 ще бъда още по-трудна за потребителите и бизнеса.

Сагата около ОУП на общината продължава

Сагата около ОУП на общината продължава
Година и половина след приемането на новия устройствен план на Община Царево той все още не е влязъл в сила. Причината е в съдебните дела заведени от еко-организации срещу предвиденото застрояване в природен парк

Само един лекар има в 3-хилядния град

Само един лекар има в 3-хилядния град
Въпреки че се води богат курортен град Свети Влас има само един лекар. И той работи до обяд. Болните са принудени да пътуват 40 километра за да бъдат прегледани от специалист.

Безплатна закуска - само ако училището има пари

Безплатна закуска - само ако училището има пари
Спряха безплатните закуски за децата от Кърджали. Ако общината поеме разходите малките ще могат да се хранят без пари. Сега училищета се опитват сами да се справят с проблема.