ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Някои основни моменти от програмата на посещението на г-н Бойко Борисов в Турция.

29.01.2010

Според източници на ТВ "СКАТ" от Турция, Бойко Борисов ще бъде приет от турския президент Абду ллах Гюл в 15,00ч. в Президентския дворец "Чанкая". След приключване на разговорите българската делегация в състав от около 30 души ще бъде отведена в Правителствената резиденция, където в 16,00ч. трябва да започне пленарното заседание. Предвижда се и кратка среща "на четири очи" меж ду Бойко Борисов и Реджеп Ердоган, след което двамата премиери ще дадат обща пресконференци я. В 19,00ч започва официалната вечеря в чест на гостуващата българска правителствена делегац ия, ръководена от Премиера Борисов. Съгласно програмата за днес на турския премиер Ердоган, в 20,00ч. той трябва да направи "Обръщение към турската нация", което поставя въпроса дали негова та поява по турските електронни медии ще бъде "на запис" или "на живо". В 18,00ч. Вътрешният мин истър Цветан Цветанов ще разговаря със своя турски колега Бешир Аталай и след нейното приключ ване в 18,45ч. той трябва бързо да бъде закаран до Правителствената резиденция и да се присъед ини към делегацията за официалната вечеря. За отбелязване е, че днешният работен ден на турски ят Вътрешен министър ще бъде много натоварен и преди да приеме Цветанов, той ще проведе в хот ел "Риксос" разширено годишно съвещание с 81 Областни директори на служба "Сигурност", което з апочва днес в 10,00ч. С изненада научаваме, че точно днес Председателят на Меджлиса Мехмет А ли Шахин се намира в далечната Уганда, където участва в годишната конференция на Парламентар ния съюз на организацията "Ислямска конференция". Поради тази причина най-вероятно задължите лната според турския държавен протокол среща на Председателя на Меджлиса с гостуващ правите лствен или държавен ръководител ( в случая Бойко Борисов ) няма да се състои. Прави също така в печатление, че веднага след разговора си с Бойко Борисов, турският президент Гюл ще приеме в дв ореца "Чанкая" Председателя на мощната асоциация на туристическите и транспортните агенции в Турция ( TURSAB ) Башаран Улусой, чието име свързваме с водените през последните 2 години тру дни преговори за таксите, цената и количеството на зарежданото на границата гориво и разрешите телните за преминаване на ТИР-те и последната среща в Турция на смесената комисия по транспор та. Въпреки нашите очаквания, че ще има сериозни разговори по въпросите на енергийното сътрудн ичество, особено след най-новите развития с днешна дата за турско-руските "ядрени преговори" и т яхното финализиране през м.юни, когато Медведев ще посети Анкара и ще бъде "закован" с редица договори проекта за руската АЕЦ, вероятно такава среща на министерско ниво няма да има, защот о турският министър на енергетиката Танер Йълдъз ще замине за гр. Кайсери, където в 18,00ч ще у частва в събрание на Управителния Меджлис на местната промишлена палата.

2

2

5

5

Пътната обстановка

Пътната обстановка
В Бургаска област все още има затворени пътища. На много места видимостта е намалена.навсякъде се опесъчава и почиства. .

Има затворени пътища

Има затворени пътища
В Бургаска област все още има затворени пътища. На много места видимостта е намалена.навсякъде се опесъчава и почиства.

В понеделник няма да има учебни часове във Варна

В понеделник няма да има учебни часове във Варна
Кризисният щаб във Варна реши че понеделник ще е неучебен ден. Причината е жестокият студ, който скова града.

Проверки на температурите в учебните заведения

Проверки на температурите в учебните заведения
В Бургас училищата ще бъдат отворени. В тях парното работи през почивните дни, за да не мръзнат децата в понеделник. Възможно е часовете да бъдат намалени.

Обстановката се нормализира


Обстановката се нормализира

Боклукът прелива

Боклукът прелива
Освен снегът и боклукът затрупва Варна със всеки изминал ден. Контейнерите в целия град преливат. От почистващите фирми твърдят, че не могат да стигнат до контейнрите заради заснежените и заледени

Нови планове за петролопровода Бургас - Александруполис

Нови планове за петролопровода Бургас - Александруполис
Русия критикува България, че не плаща вноските си за петролопоровода Бургас- Александруполис. В Москва обсъждали идеята той да се слее с проекта Самсун –Джейхан.

Петролен разлив след сблъсък на два кораба

Петролен разлив след сблъсък на два кораба
Милиони литри нефт се изляха близо да американското пристанище Порт Артур - щата Тексас. Инцидентът стана при сблъсък между петролен танкер и шлеп. Властите са изпратили специален кораб който да почисти