ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Кампанията на Турция за "побратимяване между училищата" се пренася и в Македония.

25.02.2010

На 22.02.2010г. подробно информирахме за същността и целите на подетата от Турция като държавна политика на Балканите инициатива за масово "побратимяване" на турски училища с предварително подбрани и одобрени от властите училища в бившите османски територии и т.н."смесени райони".Очевидно България се оказа най-податлива на турския натиск и три области подписаха "протоколи за сътрудничество в сферата на образованието", подготвени и представени за одобрение като чисто турски проект. Няма нищо случайно и във факта, че точно тези дни и веднага след договореното "побратимяване" с българските училища, турските власти изпращат в Македония "екип за реализация на проекта за побратимяване в чужбина", създаден от общината Йълдъръм в Бурса. Този "работен екип" ще подпише договор за "побратимяване и сътрудничество със "Starasho Pindjur Primary school" в Македония. Делегацията се води от директора на общинското начално училище ( 964 ученици ) Ариф Саваш. Същият заявил, че проектът предвижда взаимна размяна на посещения на деца-ученици.Саваш накратко определил целите на проекта като "пренасяне на турския опит на македонска почва и споделянето му с нашите македонски братя, същото е валидно и за начина, по който ние ще ползваме македонския опит в началното образование." Според нас обаче най-важната задача на "десанта" в Македония ще бъде изпълнена в "частния международен турски колеж "Яхя Кемал" в гр. Струга. През м.декември 2008г. този колеж беше посетен лично от тогавашния председател на турския Меджлис Кьоксал Топтан, който изрази възхищението си от факта, че в заведението водят обучението си на турски език ученици от "различни етнически групи в Македония и от чужбина".

2

2

5

5

Арменската общност в САЩ очаква датата 4 март с надежда и оптимизъм.

Арменската общност в САЩ очаква датата 4 март с надежда и оптимизъм.
Връщане назад няма и вчера бяха изчистени всички съмнения и колебания дали в последния момент няма отново да се стигне до поредното отлагане на обсъждането и гласуването в Камарата на представителите на резолюция 252 за признаване и осъждане на арменския геноцид през 1915г. По този повод Националният комитет на арменците в САЩ( ANCA)разпространи

Сиянието на Левски и новите политически предателства

Сиянието на Левски и новите политически предателства
Коментарите са излишни.

Хиляди протестираха срещу екологичния терор в Стара Загора

Хиляди протестираха срещу екологичния терор в Стара Загора
Стара Загора се вдигна срещу системното тровене на града. Митинг събра на площада жителите на редовно обгазявания град. Искаме чист въздух и живот за децата си бяха възгласите, които звучаха на

137 години от гибелта на Апостола

137 години от гибелта на Апостола

Вечният огън угасна

Вечният огън угасна
Писмо от наш зврител
Vechniat ogun ugasna, gasne i bulgarskata nacionalna pamet. PS. zatova pisha s latinski bukvi

Правителствена криза в Холандия заради военен контигент в Афганистан

Правителствена криза в Холандия заради военен контигент в Афганистан
Холандското правителство е пред разпадане. Една от партиите в управляващата коалиция обяви вот на недоверие на премиера. Спорът е заради военният контингент на страната в Афганистан.

Пътят Бургас - Созопол все още е под вода

Пътят Бургас - Созопол все още е под вода
Прелелите води на езерото Вая продължават да наводняват пътя Бургас - Созопол. По него вече са се образували огромни дупки, които са скрити от водата и представляват капани за шофьорите.

Тодоровден в Садина

Тодоровден в Садина
Днес отбелязваме Тодоровден.