ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Паникьосаният Абдуллах Гюл проведе последната телефонна "атака на надеждата".

04.03.2010

Тази нощ Турция вкара в "политическата битка" срещу САЩ своя последен "резерв" и явно нещата не вървят добре за Анкара, щом като лично президентът Гюл се осмели да телефонира на Барак Обама и да поиска без никакво притеснение неговата намеса, за да бъде предотвратено гласуването на резолюцията за признаване на арменския геноцид. Гюл заплашил не кого да е, а президента на САЩ с добре познатото предупреждение за тежките вреди, които ще породи евентуалното приемане на критичната резолюция 252 в Комитета за външни отношения. Гюл споделил, че днес цяла Турция е на крак и нацията гледа само в посока Вашингтон и конкретно към Конгреса на САЩ. Последните нагласи в Анкара са твърде песимистични и повечето авторитетни анализатори са на мнение, че ако резолюцията "мине", не може да се очаква намесата на Обама в следващата процедура в Долната камара на Конгреса. В същото време турските емисари във Вашингтон продължават да досаждат и да преследват "до дупка" набелязаните за "обработка" по списък американски конгресмени. Със същата задача е натоварен и турският посланик Намък Тан, който преди време беше посланик в Израел. Ето защо на него е поверена работата с еврейското лоби, макар че 7 от членовете на Комитета за външни отношения, начело с председателя Хауърд Берман, са евреи и засега твърдо подкрепят резолюцията. В Анкара се провежда "атака в дълбокия тил", поверена на Първия зам.-министър на външните работи Феридун Синирлиоглу, който буквално е обсадил посолството на САЩ и с постоянните си инициативи пречи на посланика Джеймс Джефри да се нахрани спокойно или да се отбие до тоалетната.

2

2

5

5

Новите документи

Новите документи
В Кърджали представиха новите лични документи. От 29-и март започва издаването им. Биометричните данни, които ще се събират са пръстов отпечатък, снимка и личен подпис.

Караме и днес с включени фарове

Караме и днес с включени фарове
Първи март е последния ден, в който е задължително да се шофира с включени къси светлини през светлата част на деня. От февруари 2011 задължението става целогодишно.

Посрещаме Баба Марта

Посрещаме Баба Марта

САЩ се готви да признае арменския геноцид за факт

САЩ се готви да признае арменския геноцид за факт
През следваща седмица се очаква американския конгрес да гласува за или против признаването на геноцида над арменския народ. Турция очаква с тревога предстоящото гласуване.

Фирми на ДПС източват община Девин

Фирми на ДПС източват община Девин
ДПС източва по беочлив начин община Девин. Това обяви в предаването "Паралакас" на телевизия СКАТ Живко Чепишев от сдружението за прозрачно управление.

В Константиново във вода газят, жадни ходят

В Константиново  във вода газят, жадни ходят

Нови свлачища край Аладжа манастир


Нови свлачища край Аладжа манастир

Улици без осветление


Улици без осветление