ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Швеция стана 21-вата държава, признала арменския геноцид, България е извън списъка

12.03.2010

След гласуваното вчера по предложение на социалдемократите решение на Парламента в Стокхолм броят на държавите, признали и осъдили официално геноцида на арменския народ, достигна 21. Списъкът на тези държави в азбучен ред изглежда така: Аржентина, Армения, Белгия, Ватикана, Венецу ела, Германия, Гърция, Италия, Канада, Кипър, Ливан, Литва, Полша, Русия, Словакия, Уругвай, Франция, Холандия, Чили, Швейцария и Швеция. Не по-малко значение за възтържествуването на справедливата арменска кауза имат също така решенията на 42 американски щата, на териториите от Британската общност без Англия и на Парламента на автономната област Каталуния в Испания ( наша информация от 09.03.2010г.). В България всички управляващи и депутати се правят, че не са чували за резолюцията на Европейския парламент от 1987г., с която изтреблението на арменския народ от младотурците през 1915г. без колебание е квалифицирано като геноцид. Едва ли и някой от нашите добре обгрижвани и осигурени евродепутати е намерил време и се е сетил да прочете документа, ако изобщо знае за съществуването му. Така че г-н Давутоглу може да бъде спокоен при посещението си у нас и вероятно няма и да пита дали нещо коварно по адрес на Турция не се подготвя в София. Той предварително е информиран, че никой в България не иска да ни скара с Анкара и да бъдат "прекъснати мостовете на дружбата и братството". По тази причина уверено прогнозираме, че 22-та държава, която ще "разсърди" Турция заради геноцида, няма да бъде България.

2

2

5

5

Личните лекари в страната започват ефективен протест

Личните лекари в страната започват ефективен протест
Общопрактикувашите лекари в цялата страна спират работа независимо дали ще получат парите си от Здравната каса. Според потърпевши медици една от причините за забавянето е Указание 24-00-7/25.02.2010 на НАП, което четирикратно вдига осигурителната

Янев: Борисов е страхливец, Цачева крие доходи

Янев: Борисов е страхливец, Цачева крие доходи

Кой е новият лихвар на Айтос

Кой е новият лихвар на Айтос
Класическа лихварска схема в Айтос беше изобличена в предаването “Паралакс” по телевизия СКАТ. 29-годишният Феим Морадов е новият лихвар в града, след арестуването на известния вече Кютука.

ОУП на Бургас до края на март

ОУП на Бургас до края на март
Устройственият план на Бургас ще бъде обсъждан заедно с оценката за въздействие върху околната среда. Това каза за телевизия СКАТ главният архитект на община Бургас Веселина Илиева.

Циганите отново излъгани

Циганите отново излъгани
Циганите от кърджалийския квартал “Прилепци” остават на улицата. Бараките, които обитават са пред срутване, а общината не им предлага алтарнатива.

Варненско ежедневие

Варненско ежедневие
От ден на ден Варна става все по-труден за живеене град. Основните причини са: лошите пътища, презастрояването и проблемите с водоснабдяването. За последиците от всичко това разказва Георги

Страсбург осъди държавата заради изгонен от храм

Страсбург осъди държавата заради изгонен от храм
Църковен скандал разтресе духовенството във Варна. Спорът около настоятелството на храма “Св. Атанасий” стигна до съда в Страсбург. С повече подробности кореспондентите на телевизия СКАТ във

Проблемът с бездомните кучета остава нерешен

Проблемът с бездомните кучета остава нерешен
Община Царево не може да се справи с бездомните кучета. Скитащи четириноги се разхождат навсякъде и се увеличават всеки ден.