ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Туристически щанд на "Бал-Гьоч" в Бурса прави реклама на Османското присъствие на Балканите.

20.04.2010

Продължилите цяла седмица тържества по случай 684-та годишнина от завладяването на Бурса от Османските орди ( наша информация от 17.04.2010. ) бяха съпроводени с провеждането на "седмица на туризма". "Неправителствената организация Бал-Гьоч" ( Дружество за култура и солидарност с Балканските изселници ) в Бурса откри свой "туристически щанд" с подкрепата на Община Орхангази. Рекламно-Туристическият капацитет на ръководителите на "посредническата антибългарска централа" начело с добре познатия ни проф. Емин БАЛКАН не можа да измисли нищо "европейско и благородно", което наистина да даде принос за развитието на туристическите връзки. За тях историята на Балканите започва от смазването на християнството и поробването на Балканските държави през 14 век и свършва с Руско-Турската освободителна война и появата на Третата Българска държава. Ето защо организаторите на "туристическата експозиция" са наредили за показ на своя щанд някаква сбирщина от "бит пазар" облекла и мотиви, които, според Балгьочовци, давали представа за "Турската култура на Балканите и нейните следи в днешно време" (?). Вероятно тези следи посетителите на така нар. "туристически павилион" ще открият в облеклото на показания на снимката "манекен", който гордо позира с ФЕС и юнашки пъхнат в пояса ЯТАГАН. Според набързо преквалифициралите се в туроператори и туристически рекламни агенти изселнически босове, щандът им се радвал на "огромен интерес", може би заради поставения на видно място сред сбирщината от вехти парцали портрет на "гробокопача" на Османската епоха Мустафа Кемал Ататюрк. Като добри търговци, Емин Балкан и неговата дясна ръка, Тураниста и пръв приятел на Желю Желев Кадер Йозлем ( и той позира на друга снимка и на същия кичозен фон с червен фес на главата ) използвали случая, за да продадат по принцип непродаваемото си списание "Турската култура на Балканите" и някои "книги за Балканите", чието съдържание предварително ни е известно, без да сме ги чели.

2

2

5

5

Борис Велчев опроверган от районен инспектор

Борис Велчев опроверган от районен инспектор
Главният прокурор Борис Велчев отрича да е дал разпореждане за проверка на водещия на предаването на ТВ СКАТ „От упор” Димитър Байрактаров. Районен инспектор от Бургас обаче го опроверга.

Протест срещу енергийните монополисти

Протест срещу енергийните монополисти
Продължават протестите срещу енергийните монополисти. Пред министерството на икономиката и енергетиката обаче министър Трайчо Трайков не пожела да се срещне с протестиращите.

1.6 млн. лева бонуси за администрацията в условията на финансовата криза

1.6 млн. лева бонуси за администрацията в условията на финансовата криза
В условията на финансова криза столичният общински съвет реши да отпусне 1 милион и 600 хиляди лева за премии на служителите от администрацията.

Продължават проблемите със здравните осигуровки на българските студенти

Продължават проблемите със здравните осигуровки на българските студенти
Хаос и липса на информация провалят вноските здравните осигуровки на българските студенти в страни от Европейския съюз. От НАП потвърдиха за този проблем и обещаха, че до месец ще е разрешен.

133 православни храма ще бъдат реставрирани

133 православни храма ще бъдат реставрирани
133 православни храма у нас и в чужбина ще бъдат реставрирани. За целта днес са отпуснати 732 000 лева от държавния бюджет. Това заяви министърът без портфейл Божидар Димитров.

Полицай замесен в измотни измами?

Полицай замесен в измотни измами?
Районен инспектор от Бургас е милионер. Негови роднини твърдят, че е част от имотната мафия. Точно той нападна екип на телевизия СКАТ. Фактите бяха изнесени в предаването „Паралакс”.

Сливен вдига на митинг срещу разследвания гербаджийски кмет

Сливен вдига на митинг срещу разследвания гербаджийски кмет
Сливен се готви за протестен митинг срещу управлението на кмета Йордан Лечков. Прокурорска проверка установява злоупотребите извършени от него. Подписката целяща свалянето му от длъжност вече

Обвинения в злоупотреби

Обвинения в злоупотреби
Обвинение в измама на стойност над 300 хиляди лева отправиха към кмета на община Стара Загора Светлин Танчев от партия „Нова сила”. Според тях парите са били източени от общинския бюджет за 2009 година като компенсации за абонаментни карти за градски