ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Иран подготвя изпращането на два кораба с помощи за Газа.

07.06.2010

Днес някои турски медии цитират информацията на кореспондента на агенция DHA в Техеран Екбер Карабаа, според която иранското правителство одобрило предложението на "Червения полумесец" за изпращане на 2 кораба с хуманитарна помощ за палестинците в Газа. Окончателното решение било взето на среща между Директора за международните връзки Абдулрауф Адибзаде и представители на иранското МВнР, на която присъствали също така активисти на Комитета за подпомагане на палестинския народ. Според получените данни, предвижда се единият от корабите да бъде натоварен с лекарства и храни, а другият ще приюти на борда си 70 "хуманитарни доброволци". Очаква се конвоят да потегли на 10 юни, четвъртък, като за транспортирането на товара до Газа ще бъде използван открития в Египет сухопътен пункт Рафах. Не се съобщават обаче никакви детайли за пристанището, където ще бъде разтоварена помощта, преди тя да се насочи към крайната цел. Не е ясно кой и как ще осигури превозването на товарите от пристанището до Газа. До момента от страна на Израел няма реакция, въпреки че преди няколко дни от Щаба на гвардейците на революцията се заканиха да осигурят морска и въздушна охрана на "конвоите на мира и свободата". При тази все повече усложняваща се обстановка особена тревога буди нов инцидент от тази сутрин, при който израелски гранични екипи са провели операция срещу "морски съд на палестински командоси", които подготвяли "терористична атака на територията на Израел". В ликвидирането на палестинската група участвали вертолети и катери, като засега се съобщава за намерени 4 трупа, облечени в специални леководолазни костюми. Израелските граничари издирвали още 2 палестинци, чиято съдба остава неизвестна.

2

2

5

5

134г. от гибелта на Христо Ботев

134г. от гибелта на Христо Ботев
Днес е Денят на Ботев и загиналите за свободата на България. Сирени огласиха цялата страна. България се поклони пред своите герои. В Бургас групата на независимите общински съветници поднесе цветя пред паметника на велия революционер и коленичи пред титаничния му

Жители на Руен не почитат паметта на Ботев

Жители на Руен не почитат паметта на Ботев
В Руен не знаят чия памет почитаме днес. Името на Ботев не говори нищо. Никой не спря в минута мълчание по време на сирените.

Не честване, а отчитане на дейност

Не честване, а отчитане на дейност
В Кърджали тържествата за Ботев минаха вяло. Честването приличаше повече на отчитане на дейност.

Паметниците на Ботев - мръсни дори на 2 юни

Паметниците на Ботев - мръсни дори на 2 юни
Венци и цветя украсиха паметниците на Ботев в София. Граждани и управляващи засвидетелстваха почитта си към паметта на големия революционер. На никой обаче нe направи впечатление, че паметниците на Ботев тънат в мръсотия дори на Втори

Заупокойна молитва за героите

Заупокойна молитва за героите
Със заупокойна молитва и поднасяне на венци във Варна почетоха паметта на Христо Ботев и падналите за свободата на България. Въпреки дъждовното време десетки варненци се събраха пред паметника на войводата в Морската

Осветиха кръст-паметник в чест на героите от Сръбско-българската война

Осветиха кръст-паметник в чест на героите от Сръбско-българската война
По случай 125 години от Сръбско-българската война в град Сливница където са се водили боевете беше открит кръст-паметник в чест на загиналите.

Глупава идея на правителството предизвика криза в забавачките

Глупава идея на правителството предизвика криза в забавачките
Безумната идея на правителството за задължителното обучение на децата от пет годишна възраст не само излага децата на риск, но може да задълбочи кризата в детските ясли и градини. Ако до 2011 година не бъдат открити нови учебни заведения има риск много деца да останат буквално на улицата.

РЗС иска България да подкрепи Израел

РЗС иска България да подкрепи Израел
От РЗС поискаха България да подкрепи Израел. От партията внесоха декларация в парламента, която да бъде гласувана от народните представители.