ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Протести на лекарите

21.01.2008

Бургаски медици излязоха на протест пред многопрофилната болница в града. По два часа на ден стачкуват общопрактикуващи лекари и специалисти. По това време те не приемаха болни. Изнервени пациенти и малки деца чакаха пред кабинетите. Причина за протеста е липсата на държавна политика, която да осигурява достатъчно средства за лечение. Лекарите са недоволни че здравната каса еднолично определя кога парите са свършили. От там нататък всеки пациент плаща сам за лечението си. Медиците от страната протестират. По един час на ден те не преглеждаха пациенти. Лекарите от Бургас подкрепиха националния протест. Не така стояха нещата обаче във Варна и Кърджали.

2

2

5

5

Ден на родилната помощ

Ден на родилната помощ
Денят на родилната помощ беше отбелязан подобаващо - с раждането на бебета. На бабинден акушерките бяха отрупани с поздравления и цвета от щастливите родители. Вижте репортажи от Бургас, варна и

Бабинден в Майчин дом

Бабинден в Майчин дом
В "Майчин дом", София празникът също бе отбелязан с много настроение.

Грипна епидемия

Грипна епидемия
Гипна епидемия завладява страната. От днес 17 училища в Монтана излизат в 3 дневна грипна ваканция. Епидемия е обявена в Стара Загора и Пазарджик, а се очаква да се обяви и в Своге и Ловеч. Вирусът се предава по въздушно капков път и разпространението му се засилва от топлото

Референдум за Бургас - Алексанрдуполис

Референдум за Бургас - Алексанрдуполис
Представители на чуждестранни медии и природозащитни организации ще присъстват на референдума за петролопровада Бургас - Александруполис. Гласуването ще се поведе на 17 февруари.

Злоупотреби на старата общинска власт

Злоупотреби на старата общинска власт
Наглостта на старата общинска власт е основната причина за бедите на бургазлии. Това каза омбудсманът Таньо Атанасов. Той представи конкретни данни, доказващи тезата му.

Далверата с Войнишкия паметник

Далверата с Войнишкия паметник
Бившата кметска управа се изгаври с паметта на български войни в Бургас. Вместо паметник, тя пробута на поколенията скъпо струващи каменни колони. Оказа се че конкурсът е бил манипулиран.

АТАКА учреди своя структура в Приморско

АТАКА учреди своя структура в Приморско
Партия АТАКА учреди своя структура в Приморско. Повечето от членовете в местната организация са млади хора.

Бургас ще има Спешен център на телефон 112

Бургас ще има Спешен център на телефон 112
Община намери място за изграждането на център за спешни повиквания на телефон 112. Той ще се помещавая в кметството в комплекс Славейков.