ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Ердоган изпрати ковчезите на загиналите 12 войници и свика съвещание по сигурността.

20.06.2010

Днес в 11,00ч. правителственият самолет GAP стовари на летище "Ферит Мелен" в гр. Ван траурната правителствена делегация, която по-късно взе участие в церемонията в памет на загиналите в сражение с партизаните на ПКК 12 турски военнослужащи. Заедно с премиера Ердоган за погребална та молитва и изпращане на ковчезите по родните места на убитите пристигнаха Началника на ГЩ на армията Илкер Башбуу, Държавният министър и Вицепремиер Джемил Чичек, Държавният министър и Главен преговарящ Егемен Баъш, Вътрешният министър Бешир Аталай, Министърът на отбраната Веджди Гьонюл, Валията на Ван Мюнир Каралоглу и Валията на Хаккяри Муаммер Тюркер. След като излезе от ВИП салона, Ердоган се отправи към намиращата се наблизо сграда на Командването на подържа щото звено хеликоптери, придадени към Щаба на жандармерийския корпус във Ван. Там се проведе погребалната религиозна церемония с участието на посочените правителствени и военни представители. След приключването й Ердоган свика спешно съвещание по въпросите на сигурността и борбата с "тероризма", за оценка на създалата се обстановка и за набелязване на спешни мерки за ликвидирване на въоръжените сили на ПКК, от чиито нападения само за 1 месец загинаха повече от 30 войници и офицери. Стратезите от ГЩ на армията дали "брифинг" за премиера и му показали на разгърната голяма карта къде са разположени базите и складовете на ПКК, по какви маршрути са се придвижвали бойните групи, как са атакували през нощта укрепените пунктове на армията и на жандармерията, как са минирали след себе си пътеките, по които са се изтеглили в своите временни планински укрития и др. подробности, имащи за цел да покажат на премиера, че всичко е "под контрол" и спасение за "терористите" няма, всичко било въпрос на часове и на малко повече разбиране и търпение. "Терористите" били засечени и локализирани и за тяхното "пълно и окончателно унищожение" били изпратени, както винаги, изтребители Ф-16 и щурмови вертолети "Кобра", които провеждали в момента "успешна погранична и трансгранична операция", а по суша "червените барети" пресекли границата със Северен Ирак и преследвали бягащите в "панически страх" останки от нападателите.

2

2

5

5

Ливанското правителство забрани на кораба "Жулия" да потегли за Газа.

Ливанското правителство забрани на кораба
Министерството на транспорта на Ливан обяви, че няма да разреши на кораба "Жулия" да напусне пристанището "Траблусшам" и да поеме курс към Газа с хуманитарна мисия. Преди около 2 месеца цитираният плавателен съд хвърлил котва в пристанището с товар от плоско стъкло, но се оказало, че стоката е почти напълно "натрошена" и трябва да бъде бракувана.

Борисов потвърди позицията си за Бургас - Александруполис

Борисов потвърди позицията си за Бургас - Александруполис

Още един съд в Македония издевателства над Спаска Митрова

Още един съд в Македония издевателства над Спаска Митрова
В македонския град Кавадарци се проведе поредното дело срещу българката Спаска Митрова. Само два часа бяха необходими на съда да приключи заседанието, а присъдaта ще бъде прочетена на 21 юни.

Гонят съветник от ДПС с фалшиви дипломи

Гонят съветник от ДПС с фалшиви дипломи
Оредява общинският съвет на Ямбол. Оказа се, че двама от народните избраници са с присъди и трябва да влязат в затвора. Единият, който е от ДПС, е с фалшиви дипломи за образование. Още преди години предаването „Паралакс” на ТВ СКАТ направи скандалното

Непълнолетна не се яви на дело за изнасилване

Непълнолетна не се яви на дело за изнасилване
Непълнолетното момиче, което е сочено за жертва на изнасилване от двама разградски полицаи не се яви в съдебната зала за началото на делото. На днешното заседание бяха разпитани десет свидетели по

Камион катастрофира, жертви няма

Камион катастрофира, жертви няма
Тежкотоварен камион се преобърна в лозята между Карнобат и село Венец. Като по чудо няма пострадали хора. Шофьорът се е отървал само с натъртвания и уплаха.

Според община Бургас няма презастрояване на плажа

Според община Бургас няма презастрояване на плажа
В огромна кръчма се е превърнал бургаският плаж. Заведенията се роят всеки ден. Според справка на общината обаче ситуацията е нормална, а нарушителите са съвсем малко.

Неграмотността расте

Неграмотността расте
Увеличават се неграмотните, показва оценяване на учениците след седми клас в старозагорския регион. В десет от всички 91 училища броят на двойките по български език и литература е над 50