ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Кметът на Амстердам издаде заповед за затваряне на турската джамия "Света София".

24.06.2010

Кметът на Амстердам Лодевийк Асшер, който смени Йоб Кохен, след като същият стана председател на Работническата партия, е дал ултиматом на турската джамия "Света София" да "опразни" помещенията си и да прекрати дейността си в срок до 28 юни 2010г. В противен случай ще бъдат изпратени частите за борба с масовите безредици, които трябвало да приведат в изпълнение заповедта на градските власти и да изгонят насила пребиваващите там "духовни лица" и настанилите се пришълци, след което вратите ще бъдат запечатани и джамията ще бъде "замразена". Като оправдание за предприетата крайна мярка кметът изтъкнал наличието на решение на съда, което той бил длъжен да изпълни. В нарочно интервю за агенция DHA Асшер посочва, че джамията е една от най-големите в Холандия и се "стопанисва" от турската ислямистка организация "Национален възглед" ( AMGT ). В тази връзка ТВ"СКАТ" напомня, че конфликта в Амстердам ескалира само броени дни след публикуването на годишния доклад за м.г. на германската Служба за защита на конституцията, в който са цитирани като "радикални шериатски и склонни към тероризъм" две добре познати турски структури - AMGT и IHH ( наша информация от 21.06.2010.). Като формална причина за решението на съда се посочва възникнал спор между "Национален възглед" и строителното дружество "De Stadgenood" по плащането на наем. Съгласно решението на съда от 18.12.2008г., джамията следва да бъде "освободена" до 01.12.2009г. Тъй като срокът отдавна бил изтекъл, Асшер нямал друг изход, освен силово изпълнение на решението. Като се позовава на "правата, свободите, Конституцията на Холандия и европейските норми", председателят на джамийското настоятелство Фатих Даа остро възразил срещу предупреждението на кмета и се заканил да обжалва пред следваща съдебна инстанция. Той и всички мюсюлмани от района щели да водят борба до последно, но нямало да допуснат да бъде "запечатана" любимата джамия. Съпротивата нямало да бъде "активна", а мирна и "пасивна". След като им взели имуществото и терена по един крайно несправедлив начин, сега дошъл ред на нов натиск, от който потърпевши щели да бъдат не само привържениците на "Национален възглед", но и всички турски мюсюлмани. Този натиск имал за цел да ги постави "под пълен контрол" в резултат на засилващите се дясно-екстремистки настроения в Европа. Затварянето на тяхната джамия било наказанието, което те "заслужили" заради съпротивата си срещу политиката на асимилация. Разчитали на помощта и защитата на Турската държава и с тази цел щели да сезират турското МВнР.

2

2

5

5

Турски министър предлага да бъде "преместена" границата с Ирак.

Турски министър предлага да бъде
От нашите информации от 20 юни т.г. вече е известно за проведените инспекционни обиколки по турско-иракската граница и за свиканите съвещания по "сигурността", в които взе активно участие Държавния министър Хаяти Язъджъ. Вчера в гр. Хаккяри ( столицата на кюрдския триъгълник на смъртта ) министърът изложил пред журналисти своето виждане за

Водачът на туранистите в "Бал-Гьоч" Кадер Йозлем дава указания на протестиращите в Кърджали.

Водачът на туранистите в
Може да се окаже, че половината от водачите и участниците в протеста на мюсюлманите в Кърджали са били специално "командировани" от приятелите на България в Турция реално да поемат ръководството на така нар. "спонтанни протести" и без никакво чувство на неудобство да се наредят в първите редици на подклаждащите с улични крясъци и молитви "текбир"

Саботират подписката

Саботират подписката

Пчела предизвика катастрофа

 Пчела предизвика катастрофа

Заловиха двама бракониери убили елен

 Заловиха двама бракониери убили елен

11 плажа остават без концесионер

 11 плажа остават без концесионер

Бурени и боклуци около детска градина

 Бурени и боклуци около детска градина

В тревите дебнат опасни паразити

 В тревите дебнат опасни паразити