ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Бойци на кюрдската съпротива атакуваха полицейски участък, ранени са 4 полицаи

09.07.2010

Снощи около 20,30ч. неизвестно как и кога проникнали в околийския център гр. Варто ( област Муш ) партизани на ПКК атакуваха с автомати двуетажната сграда на Околийското управление на полицията. Сражението продължило 5 минути и без да дадат каквито и да е загуби, нападателите изчезнали в тъмнината. В резултат на атаката били ранени 4 полицаи, един от тях бил в тежко състояние. Пострадалите били настанени за лечение в окръжната болница в гр. Муш. След стрелбата всички изходи на Варто били блокирани и пристигналите подкрепления цяла нощ претърсвали града с надежда да заловят кюрдските бойци. Прави впечатление, че за първи път ПКК атакува в ранните вечерни часове, за разлика от превърналата се вече в правило практика нападенията да се извършват след 23,30ч. Вероятно партизаните са разчитали точно на тази изненада и са "хванали" неподготвени постовете около и вътре в участъка. Тази сутрин валията на Муш Ердоган Бекташ обещал, че нападателите скоро ще бъдат "неутрализирани", тъй като службите имали достатъчно данни за тях. Стана известно, че нападателите са "конфискували" лека кола, с която са влезли в града и след атаката същата кола била открита "преобърната" на пътя Муш - Варто.

2

2

5

5

Реставрират църквата "Св. Св. Кирил и Методий"

Реставрират църквата
Реставрират църквата “Свети Свети Кирил и Методий” в Созопол. Това е първият български храм в града и е построен само от дарения на тракийските бежанци, заселили се там през 19 век.

Протест в село Казичене срещу изграждане на гробищен парк

Протест в село Казичене срещу изграждане на гробищен парк
За трети път жителите на село Казичане протестираха срещу главния архитект на София Петър Диков. Причината за ескалиращото недоволство е взето от него решение за отчуждаване земите на гробщния парк на

Слаба реколта

Слаба реколта
Добивите от ечемик разочароваха зърно-производителите в бургаска област. Те очакваха около 400 килограма от декар, но нивите дадоха далеч по-малко. Сега надеждите им са пшеницата да ги извади от

Дунав при Русе продължава да се покачва, а в Никопол вода избива от шахтите

Дунав при Русе продължава да се покачва, а в Никопол вода избива от шахтите

Влак горя 10 минути

 Влак горя 10 минути

1000 глоба за шофьора на бетоновоза - убиец

 1000 глоба за шофьора на бетоновоза - убиец

Последици от увеличението на тока и природния газ

Последици от увеличението на тока и природния газ
Увеличението на природния газ и тока повлияха на цените на хранителните продукти. Хлябът в Бургас ведната скочи с 5 стотинки. Най-потърпевши от повишението отново са възрастните хора.

Камери в таксиметровите коли?

Камери в таксиметровите коли?
Да се монтират камери в такситата, за да се реши проблемът с нелегалните жълти коли. Това предлагат хора от бранша. Как реагираха на това таксиметровите шофьори в Бургас.