ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Алжирски бизнесмен съветва мюсюлманките във Франция да не спазват закона за дрехите.

14.07.2010

Както вече е известно, онзи ден френското Национално събрание с голямо болшинство прие внесения за обсъждане и гласуване през януари т.г. закон за забрана на мюсюлманското облекло "бурка" на обществени места. През м.септември 2010г. текстът трябва да бъде одобрен от Сената и ще влезе в сила на 01.01.2011г. Законът предвижда глоба до 150 евро и задължително "ограмотяване" на жените - нарушителки в специални курсове за усвояване на "принципите и ценностите на френския републикански режим" ( ценностното съдържание на френското гражданство и на Конституцията ). Мъжете, които принуждават жени - мюсюлманки да не се съобразяват със забраната, подлежат на присъда до 3 години затвор и глоба от 30 хиляди евро. Точно по този член на новия закон може да си има неприятности с френското правосъдие френският бизнесмен от алжирски произход Рашид Некказ, 38 годишен. Във видео - обръщение към френските мюсюлманки, качено в интернет, бизнесменът ги призовава "да не се страхуват и да продължат да живеят според своята вяра и традиция". Некказ се обявил за техен защитник и гарант в случай, че нарушилите закона жени трябва да плащат глоби. Той имал достатъчно пари да плати наложените от съда глоби и с тази цел обявил за продан при начална цена 1 млн. евро своя къща в Париж. Некказ е известен с това, че е завършил Сорбоната и през 2007г. е бил кандидат на президентските избори във Франция. Ръководи създадената от самия него така нар. NGO "Махни ръката си от моята Конституция", която водеше и продължава да води кампания срещу приемането на новия закон за ислямското облекло. През 2008г. алжирецът с френско гражданство платил 50 хиляди евро гаранция за освобождаването от ареста на осъдения на 7 години затвор адвокат Карим Ашуи.

2

2

5

5

Магистратска кола изгоря напълно

Магистратска кола изгоря напълно

Пловдив - "Не" на Турция в ЕС!

Пловдив -

Свиват бюджета с 8-10 млн. лева

Свиват бюджета с 8-10 млн. лева
4 милиона лева губи община Варна след актуализацията на държавния бюджет. Това налага и преструктуриране на местната хазна, която до края на месеца трябва да бъде свита с около 8 милиона лева. Мярката ще засегне почти всички бюджетни

Нови детски площадки

 Нови детски площадки

Тежка катастрофа на опасна отбивка

 Тежка катастрофа на опасна отбивка

Гъсеници превземат центъра на Кърджали

Гъсеници превземат центъра на Кърджали
Гъсеници нападнаха дърветата в централната част на Кърджали. Все още няма акция за унищожаването им и дано не се проведе късно когато дърветата вече са унищожени.

Две слаби земетресения разтърсиха България

 Две слаби земетресения разтърсиха България

Камери пазят от пожари

Камери пазят от пожари