Тази телевизия работи с грижа за България
Начало Предавания НФСБ Филми Музика Новини Програма Реклама Избори ЕП 2019 За нас Сателитно покритие
З а   в я р а т а   б ъ л г а р с к а
Щракнете за да видите архива на предаването
водещ: отец Боян Саръев
В ефир: петък 18:30, неделя 8:30
Продължителност: 60 минути
Календар на предаването
Благодарение на нашата вяра - Светото Православие, българският народ е оцелял през мрачните години на жестокото османско робство, обагрено с кръвта на невинни български деца и жени.
Заради стоицизмът на хилядите български мъченици, възпят в "Балканджи Йово", турците със страхопочитание наричат Православието "вярата българска", въпреки че под османския ботуш стенат и други православни народи.
Днес, вярата ни отново е подложена на тежко изпитание, но кървавият турския ятаган е заменен с далеч по-коварно и гибелно оръжие - неверието, породено от невежество.
Предаването на отец Боян Саръев “За вярата българска” е единственото православно-публицистично предаване в родния ефир. Излъчва се веднъж на две седмици и е с продължителност един час. Провежда се дискусия на живо с гости в студиото и осъществяване на пряка телефонна връзка със зрители. Разглеждат се различни актуални явления от страната и чужбина през призмата на православието. Идеята за създаването на това предаване, се роди от необходимостта да се отразяват профилирано проблемите на вярата, както и събития, свързани с религията. Преди две години, у нас не съществуваше специализирано предаване на тази тематика. То е насочено към хората без професионални знания.
Целите на екипа са просветителски. Като православни християни, всички работещи “За вярата българска” са единодушни, че трябва да се акцентира на онези събития, които по пряк или косвен начин засягат Православието и страната ни.
Гости на о.Боян Саръев и “За вярата българска” са били български митрополити и свещеници, научни работници, издатели, експерт-богослови, писатели, журналисти. Сред събеседниците можем да откроим митрополитите Кирил и Николай, Ректорът на Софийската духовна семинария еп. Сионий, деканът на Богословския факултет доц. д-р Емил Трайчев, преподавателят по нравствено богословие проф. д-р Димитър Киров, доц. Димитър Димитров, Директорът на НИМ проф. Божидар Димитров, проф. Николай Овчаров, директорът на Института по история към БАН проф. Георги Марков, директорът на Църковноисторическия и архивен институт при Българската Патриаршия ст.н.с. Христо Темелски, член кореспондентът на БАН проф. Стоян Михайлов, Директорът на Националния църковен историко-археологически музей Никола Хаджиев, д-р Антонина Кардашева, Преподавателят по Нов завет в Софийската духовна семинария Иван Николов и други.
Предаването е създадено по идея на ръководството на телевизия “Скат”, а името е дадено от водещия о. Боян Саръев.

Темите от последните предавания:

Шеста неделя след Петдесетница Платата що дава грехът е смърт (Рим 6:23)
29.07.2016

Пета неделя след Петдесетница: Користолюбието е причина за всички злини (1 Тим. 6:10)
22.07.2016

Четвърта неделя след Петдесетница - Вярата без дела е мъртва (ап. Яков 2:24)
15.07.2016

Третата неделя след Петдесетница Постъпвайте като чеда на светлината! (ЕФ. 5:8)
08.07.2016

Неделя на всички български светии
01.07.2016

Виж всички предавания
В момента по СКАТ
14:00 - Дискусионно студио”/ повторение/
 
Следва ...
15:00 - Новини
G??/div>
0102030405
0607080910
1112
ПРЕДАВАНИЯ
Коментарни
Вашето мнение
Актуални дискусии
Здраве и красота
Музикални
Магазинни
Информационни
Admin tools
Редактирай
Главно менюДобави предаване