ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

"Пътната карта" и реакцията на Азербайджан.

23.04.2009

Във връзка с едностранно огласената от Турция"пътна карта" за процеса на нормализиране на отношенията между Турция и Армения, говорителят на МВнР на Азербайджан Елхан Полухов зая вил, че всяка суверенна държава има право да установява и подържа нормални отношения с дру ги държави.Този принцип и това право обаче следвало да бъдат съобразени с интересите на Азер байджан, който не бил против диалога за подобряване на турско-арменските отношения и за отваря нето на общата граница между двете страни, но при условие, че този процес се води успоредно и едновременно с друг процес-този на изтеглянето на арменските въоръжени части от окупирани те азерски територии. В отговор на зададен въпрос дали Турция информира неговата страна за хода на преговорите с Армения, Елхан Полухов лаконично споделил, че "по тези въпроси двете страни взаимно си обменя ли нужната информация". Прави впечатление сравнително по-умерената и по-предпазлива позиция, изразена днес от МВнР на Азербайджан, в сравнение с реакциите на страната преди няколко дни, когато се поставяха и други условия, чието изпълнение от Турция, Армения или трети страни биха били приемливи за Азербайджан, за да подкрепи усилията за нормализиране на отношенията на Турция с Армения.

2

2

5

5

Обща декларация на Външните министерства на Турция, Армения и Швейцария.

Обща декларация на Външните министерства на Турция, Армения и Швейцария.
През нощта на 22 срещу 23 април т.г. турското МВнР едностранно разпространи декларация за договорената с Армения "пътна карта", касаеща бъдещето на двустранния диалог с Армения.То зи прибързан акт на Турция, имащ характер на спешно политическо послание, адресирано преди всичко до американската администрация предвид очакваното обръщение

Кой и защо унищожи личния поверителен архив на Тансу Чилер?

Кой и защо унищожи личния поверителен архив на Тансу Чилер?
На 19.04.2009г. вечерта в Командването на жандармерията в градчето Гьолбашъ,намиращо се на около 30 клм. от Анкара, бил получен сигнал за пожар в района на едноименното езеро, предизвикан от горенето на голямо количество хартия.Пристигналите на мястото на инцидента екипи на жандар мерията и представители на прокуратурата установили, че с камион

Открит урок по Вероучение

Открит урок по Вероучение
Партия АТАКА в Бургас чества годишнина от участието си в политическия живот на България. Отстояване на българските традиции и националните интереси е основното в работата на патриотите.

Туберкулоаза сред лекарите

Туберкулоаза сред лекарите
Лекарите от белодробната болница във Варна са в паника заради опасност от зараза с туберкулоза. Причината е, че медицинското заведение е пред фалит и няма пари дори за дезинфекция.

АТАКА откри нов клуб във Велико Търново

АТАКА откри нов клуб във Велико Търново
Нов клуб на партия АТАКА беше открит във Велико Търново. Волен Сидеров преряза лентата и призова търновци да участват във връщането на България в ръцете на истинските българи.

Горна Оряховица празнува Великден с АТАКА

Горна Оряховица празнува Великден с АТАКА
Не сме във война а страната ни е като след бомбардировки. До тук ни докараха в мирно време родните управници. Тъжната констатация напарави Волен Сидеров. Лидерът на родолюбците и представители на партията посетиха Горна

Протест срещу петролопровода

Протест срещу петролопровода
Жители на Поморие протестираха в София срещу петролопровода Бургас - Александруполис. Ако тръбата мине през Черноморието ще погребе туризма основният поминък на хората.

Годишнина от влизането на АТАКА в политическия живот


Годишнина от влизането на АТАКА в политическия живот