ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Турската икономика била пред фалит заради Русия.

25.07.2009

Днес турските медии изреваха панически заради мерките, предприети от правителството и управата на Москва срещу борсата за търговия на едро, известна като "Черкезки пазар". Както първи инфор мирахме още на 10 юни 2009г., всичко започна с удара над контрабандиста и "стратегически инвес титор" в Турция Телман Исмаилов., който зареждаше складовете на пазара с турски стоки с престъп ни схеми и "изпираше" печалбите извън Русия. Със затварянето на тържището без работа останаха около 5000 турски фирми, чиято стока ( текстил, конфекция, обувки, домашни уреди и инструменти със съмнително качество и безопасност и др. ) на стойност 2 млрд. долара се оказа "запечатана" или подлежи на конфискация. Пазарът съществувал от 15 години и през него "минавали" 80% от т.н. "куфарна търговия", която донесе на Турция огромни приходи през 90-те години на м.в. В Турция ко ментират случващото се в Москва като "катастрофа" за турската икономика заради финансовата криза и че Турция била "наказана" несправедливо заради конфликта между Москва и бизнесмена Исмаилов. Според турската версия, ударът срещу Исмаилов, а покрай него и срещу турския експорт, бил причинен от "измяната и нелоялността" на руския инвеститор от азерско-мюсюлмански произход, който предпочел да "инвестира" 1,5 млрд. долара в хотела "Мардан" в Анталия вместо в Сочи, за кое то настоявали руските власти предвид предстоящата Олимпиада. Първата реакция на засегнатите турски интереси дойде от Председателя на Съюза на производителите и търговците на кожени дре хи Рамазан Хазар, който обвини турското правителство в бездействие и се закани, че ще направи въпроса обществено достояние при предстоящата на 5 август т.г. визита в Турция на Владимир Пу тин. За да провери на място какво е положението и какви спешни мерки трябва да се предложат на компетентните турски органи, за Москва замина Главният секретар на професионалната асоциация на кожарите Мехмет Алидинч.

2

2

5

5

Сергей Лавров на посещение във Виетнам

Сергей Лавров на посещение във Виетнам

Ахмет Давутоглу посети мюсюлманската сръбска област Санджак.

Ахмет Давутоглу посети мюсюлманската сръбска област Санджак.
Турският Външен министър Давутоглу приключи двудневната си визита в Сърбия с дългоочакваното и най-после реализирано посещение в югозападната Сръбска провинция Санджак, населена предимно с мюсюлмани. При пристигането си в т.н. "столица" гр. Нови пазар гостът бе придружен от своя сръбски колега Вук Йеремич. Там той разговаря с лидерите на двете

Павилион - убиец

Павилион - убиец
Павилион в Бургас разположен върху тротоар пречи на движението. Заради мястото, което заема той е станал причина за много инциденти твърдят живеещите в района.

Липса на велоалеи

Липса на велоалеи
Заради липсата на велоалеи много кърджалийци се отказват от любимото си занимание да карат колело. На улицата е опасно а по тротоарите пречим на пешеходците споделят хората.

Задават се горещини

Задават се горещини
Горещте дни продължават. Синоптиците успокояват, че още тази нощ ще започне захлаждане. Как кърджалийци се спасяват от жегата вижте в този репортаж.

Катастрофа затвори участък от пътя София - Варна

Катастрофа затвори участък от пътя София - Варна

Катастрофа

Катастрофа

Свлачище уби трима души в Китай

Свлачище уби трима души в Китай