ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Тайната военна организация "Ергенекон" готвела политически убийства.

11.08.2009

С напредването на трите отделни съдебни процеса срещу участниците във военно - мафиотската конспирация "Ергенекон" намират потвърждение данни, за които се знаеше още много преди арестите от 2008г., че престъпните паралелни структури са били активирани в началото на 90 - те години главно заради т.н. "кюрдска опасност" и те са били използвани като средство за водене на "неконвенционална война", т.е. война без никакви правила. Бившият Началник на ГЩ генерал Доан Гюреш, по вече известен сред светските среди с прозвището "паркетния генерал", пръв определи тази война като "регионален конфликт с ограничена интензивност", използвайки терминологията на НАТО. По него во време започнаха убийствата по предварително изготвени списъци, в които фигурираха основно кюрдски интелектуалци и депутати. В течение на 20 години нищо не се промени и се стигна до днешното състояние, при което пак главна цел на турския държавен тероризъм си остава "вътрешния вр аг". Сменят се само поколенията, а с тях и конкретните имена, символизиращи "враговете на държавата". При "Ергенекон" са били "планирани" за отстраняване известният кмет на Диярбакър Осман Байдемир, Генералният председател на Партията на демократичното общество и депутат Ахмет Тюрк и депутатката от същата партия Себахат Тунджел. Подготовката за атентатите е възложена на о.з. генерал Вели Кючюк ( бивш началник на зловещото Управление за разузнаване и борба с тероризма JITEM и семеен настойник на мафиота - убиец и спонсор на ДПС Седат Пекер ) и о.з. полковник Фикри Карадаа. При подбора на кандидатите за физически извършители предпочитанията на "Ергенеконците" се фокусират върху убиеца - рецидивист Селим Аккурт, който е издирван за две доказани убийства. От агентурното "обслужване" на "Ергенекон" и от СРС полицията получава данни за готвените атентати и за връзките между двамата бивши военни и Аккурт. Заподозрените са поставени на денонощно "физическо наблюдение и проследяване" и когато оставали броени часове до планираните убийства, били предприети координирани арести и така били спасени кюрдските политици.

2

2

5

5

Германия възстановява двойното данъчно облагане за турците.

Германия възстановява двойното данъчно облагане за турците.
Днес стана известно, че от 01.01.2011г. Германия едностранно ще прекрати действието на двустра нната спогодба за избягване на двойното данъчно облагане, сключена на 16.04.1985г. Решението незабавно предизвикало острата реакция както на турските власти, така и на обикновените турци, които живеят и работят в Германия. Анулирането на спогодбата

"Дойче веле": "Турция стана световен производител на ментета".

"Дойче веле": "Турция стана световен производител на ментета".
Днес някои турски медии цитират части от коментара на "Дойче веле", посветен на мястото на Турция в световното производство и търговията с копия на известни марки. Според германската медия, вече било "демоде", когато става дума за фалшификати, клиентът да предполага, че те са китайско производство. Като се позовава на данни на

Натоварено движение

Натоварено движение
Натоварено е движението по отсечката Бургас – Слънчев бряг. Въпреки че има алтернативен маршрут малко от шофьорите решават да го използват.

Безсънни нощи заради мотористи и денонощно заведение

Безсънни нощи заради мотористи и денонощно заведение
Среднощни състезания и рев на мотори смущават съня на бургазлии. Хората твърдят, че всяка нощ десетки моторджии се събират в заведение точно под терасите им. Оказа се, че заведението вече има няколко акта за нарушаване на работното

Турски и румънски радиостанции превзеха ефира по морето

Турски и румънски радиостанции превзеха ефира по морето
Турски и румънски радиостанции заглушават родния ефир. Туристи почиващи по Северното Черноморие се оплакват, че не могат да чуят българска реч.

Кмет спаси удавник

Кмет спаси удавник
Инцидент на неохраняем плаж. Кметът на Синеморец се притече на помощ на давещи се мъж и жена. Животът на 30 годишния мъж все още е в опасност.

Премахват старата пързалка на плажа

Премахват старата пързалка на плажа
Премахват старата водна пързалка на Централния бургаски плаж. На нейно място ще има нови безопасни аткракциони обещават от общината.

Разрушена къща превърната в сметище

Разрушена къща превърната в сметище
Руши се масивна сграда в центъра на Бургас. От фасадата и пада мазилка и само по щастлива случайност няма пострадали хора.