ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Коркорбашията на изселниците в Бурса проф. Балкан ругае правителството на Борисов

02.12.2009

По случай празника "Курбан" довереното лице на турската държава проф. Емин Балкан - председател на Дружеството за култура и солидарност на Балканските изселници (Бал-Гьоч) организира колективно честване в офиса на Дружеството в Бурса. Интериорът на този щаб за сбирки и тайни догово рки с емисарите на ДПС за обща политика по турцизирането и сепарирането на България ни е добре познат от снимките за спомен както на Желю Желев и Антонина Желязкова, така и на различни турски министри, депутати, валии и кметове. И този път "отбелязването на байрама" събра много депутати, висши чиновници, общинари и активисти на различните изселнически организации, дислоцирани в града. В приветствието си проф. Балкан подчертал хуманните ценности на религиозния празник, който "събира на едно място много хора и укрепва тяхното единство и взаимна солидарност в името на общите цели и идеали". Според Балкан, Балканските изселници в Турция наблюдавали с голяма тревога развитието на събитията в тяхната втора родина-майка (Анаватан). Ораторът призовал подчинените си да бъдат "много внимателни и предпазливи при това вътрешнополитическо развитие" и да бъдат "сплотени и единни" повече от всякога. Без да стане ясно от какво е разтревожен, Емин Балкан казал нещо далеч по-конкретно по адрес на България и на нейното ново правителство (излиза, че в Бурса са по-добре информирани за ставащото у нас в сравнение с обстановката в Турция). Коркорбашията от Бурса остро разкритикувал следваната от правителството на Бойко Борисов политика спрямо "турското малцинство", която била "продължение на провежданата години наред към турците на Балканите политика на етническо разделение и дискриминиране". "Ние, продължил Балкан, добре знаем какво значи да изгубиш отечеството си. Платихме скъпа цена само заради това, че сме турци и мюсюлмани. Ето защо нашият глас и нашата воля трябва да бъдат чути в Турция".

2

2

5

5

Катастрофа

Катастрофа
33 годишен мъж пострада при катастрофа, след като се блъсна в метален стълб на околовръстния път. Мястото вече е известно като участъка на смъртта заради многото произшествия, които стават там.

Политическа чистка - уволниха шефа на ВиК Кърджали

Политическа чистка - уволниха шефа на ВиК Кърджали
Политическа чистка в Кърджали. Новата власт се обедени с БСП и освободи управителя на ВиК в града. Новият управител Славчо Славчев е от ГЕРБ.

Три седмици авария новоднява мазета

Три седмици авария новоднява мазета
Три седмици мазета стоят пълни с минерална вода на улица "Цариброд" във Варна, въпреки че аварията е стара. Помещенията се ползват за складове и стоката в тях трябва да се извърли.

Временно спряха застрояването на защитената местност Аркутино

Временно спряха застрояването на защитената местност Аркутино
Строителството в защитената местност Аркутино е спряно временно. Общинският съвет в Приморско върна докладна касаеща изграждане на вилно селище върху пясъчните дюни.

Интернет измама


Интернет измама

Влакова катастрофа в Русия

Влакова катастрофа в Русия
Близо 40 души са загинали след като влак пътуващ от Москва за Санкт Петербург дерайлира. Една от версиите, по които работи полицията е терористичен акт.

След минаретата на дневен ред в Швейцария идва забраната на забрадките в училищата.

След минаретата на дневен ред в Швейцария идва забраната на забрадките в училищата.
Малко хора в България знаят, че в Швейцария отдавна е забранено учителките, независимо от вида и характера на училището, да влизат в клас забрадени. Окуражени и ентусиазирани от категоричните резултати на референдума на 29.11.2009г., големите кантони Фрибург, Лозана и Во подготвят процедури в местните парламенти за забрана на ученическите

България празнува, граничар Цонков е невинен!

България празнува, граничар Цонков е невинен!
България празнува-граничарят Михаил Цонков е невинен. След решението на военно-апелативния съд, в Бургас се проведе митинг на победата. На него гражданското общество празнува.