ТВ СКАТ лого

Тази телевизия работи с грижа за България

Отново безплодна среща в Атина по въпроса за Нагорни Карабах.

02.12.2009

В рамките на провеждащата се в Атина среща на Съвета на министрите на държавите от ОССЕ,беше направен поредния опит за напредък в тежките разговори за статута на Нагорни Карабах. След безрезултатната среща в Мюнхен ( наша информация от 27.11.2009г.), на масата на преговорите от ново седнаха познатите ни представители на "Минската група" - външните министри на Русия и Франция Сергей Лавров и Бернар Кушнер и Пом. Държавния секретар на САЩ Джеймс Стайнберг, заедно с външните министри на Армения и Азербайджан. Тази среща беше представена като формат 3+2 и може би този индекс беше единственото "ново", с което тя ще бъде запомнена. След разговорите министрите в един глас обявиха, че "те ще подкрепят процеса на търсене на решение съгласно т.н. Мадридски принципи". Срещата била протекла в "конструктивен дух и бил отбелязан позитивен напредък". Било решено да бъде ускорен темпа на следващите преговори, след като министрите на Армения и на Азербайджан потвърдили, че "имало напредък по въпроса". Същите изразили желание общите усилия да продължат до постигане на крайно и приемливо за всички страни решение. В отделно изявление за азерската преса, министърът на външните работи на Азербайджан Елмар Мамедяров изразил задоволство от постигнатото общо съгласие за "бъдещите по-интензивни контакти". След това с половин глас признал, че основно е бил обсъждан въпроса за "формата на следващите срещи". По същество не е имало никакви конкретни реплики или предложения, свързани с Нагорни Карабах. Договорено било много скоро представители на "Минската група" пак да посетят "района". След тяхното посещение страните щели да изготвят нов календар за преговорния процес.

2

2

5

5

Коркорбашията на изселниците в Бурса проф. Балкан ругае правителството на Борисов

Коркорбашията на изселниците в Бурса проф. Балкан ругае правителството на Борисов
По случай празника "Курбан" довереното лице на турската държава проф. Емин Балкан - председател на Дружеството за култура и солидарност на Балканските изселници (Бал-Гьоч) организира колективно честване в офиса на Дружеството в Бурса. Интериорът на този щаб за сбирки и тайни догово рки с емисарите на ДПС за обща политика по турцизирането

Катастрофа

Катастрофа
33 годишен мъж пострада при катастрофа, след като се блъсна в метален стълб на околовръстния път. Мястото вече е известно като участъка на смъртта заради многото произшествия, които стават там.

Политическа чистка - уволниха шефа на ВиК Кърджали

Политическа чистка - уволниха шефа на ВиК Кърджали
Политическа чистка в Кърджали. Новата власт се обедени с БСП и освободи управителя на ВиК в града. Новият управител Славчо Славчев е от ГЕРБ.

Три седмици авария новоднява мазета

Три седмици авария новоднява мазета
Три седмици мазета стоят пълни с минерална вода на улица "Цариброд" във Варна, въпреки че аварията е стара. Помещенията се ползват за складове и стоката в тях трябва да се извърли.

Временно спряха застрояването на защитената местност Аркутино

Временно спряха застрояването на защитената местност Аркутино
Строителството в защитената местност Аркутино е спряно временно. Общинският съвет в Приморско върна докладна касаеща изграждане на вилно селище върху пясъчните дюни.

Интернет измама


Интернет измама

Влакова катастрофа в Русия

Влакова катастрофа в Русия
Близо 40 души са загинали след като влак пътуващ от Москва за Санкт Петербург дерайлира. Една от версиите, по които работи полицията е терористичен акт.

След минаретата на дневен ред в Швейцария идва забраната на забрадките в училищата.

След минаретата на дневен ред в Швейцария идва забраната на забрадките в училищата.
Малко хора в България знаят, че в Швейцария отдавна е забранено учителките, независимо от вида и характера на училището, да влизат в клас забрадени. Окуражени и ентусиазирани от категоричните резултати на референдума на 29.11.2009г., големите кантони Фрибург, Лозана и Во подготвят процедури в местните парламенти за забрана на ученическите